Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIETRUSZKA - 20 g - bez glutaminianu sodu

17-01-2012, 5:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2041116574
Miejscowość Kielce
Wyświetleń: 8   
Koniec: 16-01-2012 14:30:58

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU wybierając inny sposób wpłaty i wpisując odpowiednią kwotę odpowiadającą ilości zakupionych sztuk.

PIETRUSZKA
Waga netto: 20 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Pietruszka to roślina, która obfituje w:
- witaminy: C, A, B1, B2, P;
- składniki mineralne: potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo;
- metale: lit, wanad, tytan, molibden.
Zawartość witaminy C w pietruszce jest bardzo duża i wynosi 300 mg w 100 g zielonych listków. Spożycie 1 łyżki drobno pokrojonych liści dziennie zaspokaja potrzeby organizmu na tę najważniejszą z witamin. Witamina C zachowuje się w liściach suszonych. Nasiona pietruszki zawierają olejek eteryczny, który w całości przechodzi do naparów i wywarów, zwiększa wydzielanie śliny, pobudza produkcję soku żołądkowego, przyspiesza przechodzenie zawartości żołądka do jelit, pobudza ich ruchy robaczkowe, zmniejsza tworzenie się gazów i działa stabilizująco na florę bakteryjną.

Zastosowanie:
Pietruszka jest popularną przyprawą, doskonale komponuje się z niemal wszystkimi typowymi polskimi zupami: pomidorową, krupnikiem, rosołem. Pietruszką aromatyzuje się sosy do sałatek, mięsa a także dania jarskie.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us