Jesteśmy rodzinną firmą zajmującą się pszczelarstwem.
Posiadamy obecnie 350 rodzin pszczelich, dzięki którym pozyskujemy wyśmienitej jakości miody spadziowe, lipowe, leśne, akacjowe, wielokwiatowe oraz inne produkty pszczele.
Nasze liczne pasieki rozlokowane są w lasach Parku Krajobrazowego Pasma Brzanki na terenie Pogórza Ciężkowickiego oraz Beskidu Sądeckiego. Prowadzimy również gospodarkę wędrowną, dlatego wywozimy nasze pszczoły na pożytki akacjowe, lipowe i wielokwiatowe Powiśla Dąbrowskiego. Nasze miody produkowane są metodami naturalnymi, bez konserwantów, polepszaczy, sztucznych barwników i aromatów.
Dbamy o jakość na każdym etapie wytwarzania.
Pierzga w miodzie to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy, wzbogacony wydzielinami organizmów pszczół. Posiada wartości antybakteryjne, korzystnie wpływa na proces przemiany materii oraz odporność organizmu, polecana w stanach anemii i osłabienia - szczególnie u dzieci i osób starszych
Skład: miód pszczeli 80%, pierzga 20 %.
Skład pierzgi:
Witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H.
Makroelementy: Fosfor, Siarka, Chlor, Potas, Wapń, Sód.
Mikroelementy: Magnez, Żelazo, Miedź, Cynk, Kobalt, Selen, Chrom, Nikiel, Krzem.
Enzymy: inwertaza, katalaza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza.
Dzienna dawka w profilaktyce:
dzieci do lat 7: 3 razy po 1/2 łyżeczki
dorośli: 3 razy po 1 łyżeczce, leczniczo dawki można podwoić
warunkiem skutecznego działania pierzgi jest regularne i dłużej trwające spożywanie (4 -6 tyg) przechowywać w temp. 0-18 stopni w ciemnym miejscu.
Miody wysyłamy szybko i bardzo dobrze zabezpieczone na czas transportu.