Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pierzga w miodzie 400 g świeża 2014 r - G.P. RÓJ

11-09-2014, 22:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 28 zł     
Użytkownik miodyzpogorza
numer aukcji: 4557680184
Miejscowość wola Rzedzinska
Licytowało: 1    Wyświetleń: 47   
Koniec: 11-09-2014 21:45:21
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Gospodarstwo Pasieczne "Rój"
G&R Koziołowie
33-150 Wola Rzędzińska 523

kom: 604 [zasłonięte] 268
tel.: 14 [zasłonięte] 73

email: [zasłonięte]@miodyzpogorza.pl

Bank Śląski o/Tarnów
Konto:
45 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]5620012 [zasłonięte] 002161

Na życzenie wystawiamy fakturę VAT.


Jesteśmy rodzinną firmą zajmującą się pszczelarstwem.

Posiadamy obecnie 350 rodzin pszczelich, dzięki którym pozyskujemy wyśmienitej jakości miody spadziowe, lipowe, leśne, akacjowe, wielokwiatowe oraz inne produkty pszczele.

Nasze liczne pasieki rozlokowane są w lasach Parku Krajobrazowego Pasma Brzanki na terenie Pogórza Ciężkowickiego oraz Beskidu Sądeckiego. Prowadzimy również gospodarkę wędrowną, dlatego wywozimy nasze pszczoły na pożytki akacjowe, lipowe i wielokwiatowe Powiśla Dąbrowskiego. Nasze miody produkowane są metodami naturalnymi, bez konserwantów, polepszaczy, sztucznych barwników i aromatów.

Dbamy o jakość na każdym etapie wytwarzania.





Pierzga w miodzie to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy, wzbogacony wydzielinami organizmów pszczół. Posiada wartości antybakteryjne, korzystnie wpływa na proces przemiany materii oraz odporność organizmu, polecana w stanach anemii i osłabienia - szczególnie u dzieci i osób starszych

Skład: miód pszczeli 80%, pierzga 20 %.

Skład pierzgi:
Witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H.
Makroelementy: Fosfor, Siarka, Chlor, Potas, Wapń, Sód.
Mikroelementy: Magnez, Żelazo, Miedź, Cynk, Kobalt, Selen, Chrom, Nikiel, Krzem.
Enzymy: inwertaza, katalaza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza.

 

Dzienna dawka w profilaktyce:
dzieci do lat 7: 3 razy po 1/2 łyżeczki
dorośli: 3 razy po 1 łyżeczce, leczniczo dawki można podwoić
warunkiem skutecznego działania pierzgi jest regularne i dłużej trwające spożywanie (4 -6 tyg) przechowywać w temp. 0-18 stopni w ciemnym miejscu.

Miody wysyłamy szybko i bardzo dobrze zabezpieczone na czas transportu.