SPECJALISTYCZNE GOSPODARSTWO PASIECZNE "POD JARMOWĄ GÓRĄ" STANISŁAW KUKLA ul. Rolna 4, 37-600 Lubaczów
NASZE PSZCZOŁY JAKO PIERWSZE ZEBRAŁY Z KWIATÓW 2014. PIERZGA BARDZO DOKŁADNIE I RĘCZNIE OCZYSZCZONA.
ŚWIEŻY ZBIÓR LATO 2014 !!! Pierzga pszczela 1 kg (waga netto)
JAKOŚĆ PREMIUM
NAJLEPSZA CENA NA ALLEGRO !!!
PYŁEK POCHODZI Z ROZTOCZA POŁUDNIOWO-WSCHODNIEGO (TERENY CZYSTE EKOLOGICZNIE)
(wyłącznie z własnej pasieki, produkt naturalny i nieprzetworzony)
Gospodarstwem pasiecznym zajmuję się od chwili ukończenia Pomaturalnego Studium Pszczelarskiego w Pszczelej Woli w 2004r. Pasieka moja jest pod nadzorem weterynaryjnym. Corocznie z mojej pasieki pobierane są próbki do badań w kierunku zgnilca amerykańskiego.
!!! NAJLEPSZA JAKOŚĆ PREMIUM !!!
Pierzga – pokarm pszczół, który powstaje w wyniku fermentacji pyłku roślin owadopylnych (entomofilnych) albo wiatropylnych zbieranego przez pszczoły robotnice różnych gatunków pszczół. Z pyłku zebranego z kwiatostanów pszczoły formują na ostatniej parze odnóży obnóża. Po przyniesieniu do ula (gniazda) składają je do komórek plastra, a pszczoły ulowe (młode) ubijają je w komórce. W temperaturze ula (t = 35 °C) i warunkach beztlenowych zachodzi fermentacja mlekowa[potrzebne źródło] zgromadzonego pyłku. Pierzga jest gromadzona przy czerwiu. Pierzga jest zatem naturalnie przetworzonym przez pszczoły pyłkiem kwiatowym, który dodatkowo został wzbogacony wydzielinami organizmów pszczół. Pierzga jest pokarmem larw (czerwiu otwartego) , młodych pszczół i matki.
WYSYŁKA 24H !!!
WZMACNIA WĄTROBĘ I ŻÓŁĆ
WZMACNIA UKŁAD NERWOWY
WZMACNIA JELITA I ŻOŁĄDEK
WZMACNIA MIĘŚNIE
WZMAGA MYŚLENIE KREATYWNE
WZMACNIA OCZY
DOSTARCZA SUBSTANCJE ODŻYWCZE
NATURALNA MULTIWITAMINA !!!
Pierzga stosowana jest w dolegliwościach trawiennych. Jest także bardzo pomocna w zwalczaniu problemów z wątrobą, woreczkiem żółciowym, jelitami oraz żołądkiem.
Pierzga jest bardzo cennym, a jednocześnie najmniej znanym produktem pszczelim. Niewiele osób wie, czym jest, a także niewielu pszczelarzy zajmuje się jej pozyskiwaniem. W istocie pierzga to przetworzony pyłek kwiatowy, pokarm pszczół. Panująca w ulu wysoka temperatura i wilgoć, a także obecne tam mikroorganizmy przyczyniają się do biochemicznych przemian pyłku. Zachodzi fermentacja mlekowa zgromadzonego pyłku, w wyniku której powstaje pierzga.
Warto zwrócić uwagę na cenną pomoc pierzgi w zwalczaniu nieprawidłowego funkcjonowania wątroby. Odnotowano wspaniałe rezultaty przy ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby oraz marskości.
Zalecana dzienna porcja to 10-20 g, 30-45 minut po posiłku, w celu ochrony żołądka.W przypadku poważnych chorób wątroby (zapalenie typu A, B, C, marskość wątroby), dzienna porcja może wynieść 30 g. Należy wówczas przyjmować 3 razy dziennie po ok. 10g, najlepiej między posiłkami, półtora do dwóch godzin po jedzeniu. W przypadku marskości wątroby kuracja może być uzupełniona o małą dawkę (dwa razy dziennie pół filiżanki) herbaty z ostropestem plamistym lub tabletkę silymarinu, która zawiera substancje aktywne ostropestu plamistego. Kurację można także wspomóc stosując propolis (dzienna dawka: 0,5-1 g).Kwaskowaty posmak pierzga zawdzięcza charakterystycznej fermentacji pyłku zachodzącej w węzie pszczelej. Ze spożywania pierzgi muszą zrezygnować osoby uczulone na produkty pszczele.
Skład pierzgi jest to substancja o naturalnym o silnym działaniu antybiotykowym. Bogata zawartość selenu wspomaga detoksykację organizmu i stymuluje układ odpornościowy. Pierzga to naturalny produkt o dużej zawartości monosacharydy, witaminy K, enzymów i aminokwasów.
NAJLEPSZA CENA !!!
WYSYŁKA 24H !!!
NAJLEPSZA JAKOŚĆ PREMIUM !!!
WYSYŁKA 24H !!!
|