PIEROGI DOMOWE BEZGLUTENOWE
Każdy kto jest na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i bezjajecznej doskonale wie, że
tworzenie ciast, wypieków bez tych wszystkich składników to już spore wyzwanie i wymaga
odrobinę umiejętności. Ja te umiejętności posiadłam i chętnie będę dla Was czarowała
smakołyki. Wszystkie pierogi robione są bez udziału mąk glutenowych, zagęstników w postaci
gumy guar czy ksantanowej. Używam mąki z tapioki /korzeń manioku/, mąki białej ryżowej,
skrobi kukurydzianej, skrobi ziemniaczanej i szczypty proszku do pieczenia bezglutenowego -
pierogi są białe, używam również mąki gryczanej lub kukurydzianej - pierogi są wtedy
delikatnie brązowe lub bardziej żółte. Ostatnio zaczęłam robić nowe pierogi z dodatkiem mąki
kasztanowej /inny, niespotykany smak jak i wygląd/. Nie dodaję jajek. Pierogi wykonywane są
z wysokogatunkowych mięs, owoców i warzyw bez konserwantów. Mąki których używam są
firmy Bezgluten.pl oraz Incola Mąki Świata. Nie używam mieszanek sklepowych ani
żadnych koncentratów ciast. Pierogi są lepione przeze mnie ręcznie w warunkach do tego
przystosowanych - nie używam stolnic, wałków itp drewnianych tylko sylikonowych. Ciasto
jest delikatne, nie rozpada się, jest elastyczne - efekt końcowy to prawdziwie wyrafinowany
smak. Ugotowane są pyszne ale i smażone połechcą Twoje podniebienie.
Pozwól sobie na odrobinę szaleństwa pierogowego :-) Zapraszam i życzę smacznego!
Z czystym sercem i sumieniem polecam pierogi również dla dzieci.
Rodzaje pierogów bezglutenowych
- z kapustą i grzybami leśnymi /podgrzybki i borowiki suszone certyfikowane!!!
- z mięsem
- z kurczakiem, ryżem i marchewką
- z mięsem gęsim /nuta jabłka i śliwki dymnej suszonej
- z dynią i serem feta
- z soczewicą i cebulą
- ze szpinakiem i serem feta
- z łososiem i szpinakiem
- ruskie /ser biały, ziemniaki i cebula
- kanadyjskie /ser żółty, ziemniaki i cebula
- meksykańskie /mięso wieprzowo-wołowe, fasola czerwona, kukurydza, papryka i cebula -
trochę ostre
- z serem białym na słodko
- z figą i makiem z dodatkiem mąki kasztanowej
- z jabłkiem, rodzynkami, cynamonem, kardamonem i imbirem z dodatkiem mąki kasztanowej
Cena 24,90 zł - 0,50 kg /ok 18 szt/ wybór farszu podaj w uwagach
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, pierogi bezglutenowe,
uszka i kluski; wyroby mięsne - pasztety z zająca, z gęsi i szlachecki tradycyjny oraz
przetwory - konfitury, dżemy i marynaty - czytaj pozostałe moje aukcje.
Zakupując produkty na moich aukcjach w kwocie powyżej 100 zł - słoiczek konfitur lub marynat gratis.
Przed kliknięciem "Kup Teraz" proszę o kontakt telefoniczny lub e-mail w celu
sprawdzenia dostępności i terminu realizacji.
Przyjmuję zamówienia świąteczne.
Wysyłka produktów od poniedziałku do środy /na Państwa życzenie w czwartek/.
Odbiór osobisty Warszawa - Ursynów.
Kupując na kilku aukcjach za przesyłkę płacisz raz /do ustalonej wagi 5 kg/.
Do każdej transakcji załączam paragon lub na życzenie fakturę Vat.
Po otrzymaniu przesyłki sprawdź ją w obecności kuriera aby reklamacja w razie problemu była
uwzględniona.
Dodatkowe info w zakładce "o mnie".
Uważam, że wszystkie najważniejsze informacje zostały przekazane, gdyby jednak
pojawiły się jakieś pytania pisz lub dzwoń.
Warszawa ul. Małej Łąki 4( dojazd od ul. Stryjeńskich, ul. Przy Bażantarni, ul. Małcużyńskiego)
poniedziałek - piątek 7 - 17
sobota - na telefon
kom. 601 [zasłonięte] 25 97 e-mail : [zasłonięte]@gmail.com