Charakterystyka:
Pieprz zielony to niedojrzałe zielone owoce pieprzu czarnego marynowane w kwasie octowym lub mlekowym albo konserwowane solanką. Cechuje go wyrazisty i odświeżający smak i jest nieco mniej ostry niż czarny. Pieprz nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt.
Działanie: Wspomaga trawienie (pobudza wydzielanie soków trawiennych) - pomocny w różnego rodzaju dietach. Wspomaga ukrwienie tkanek, wzmacnia mięśnie. Działa dezynfekująco i przeczyszczająco, odkrztuśnie i przeciwzapalnie w chorobach układu moczowego. Pomocny w bólach głowy, stawów i mięśni oraz przy wysokiej gorączce.
W naszej ofercie znajdziesz dodatkowo: pieprz kolorowy, pieprz biały (ziarno lub mielony), pieprz czerwony, pieprz czarny mielony i ziarnisty, pieprz cayenne, oraz mieszanki: pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy staropolski i wiele innych.
Zastosowanie:
Całe ziarna używa się do sosów, zup, bulionów, marynat, natomiast zmielony ma szersze zastosowanie, praktycznie nieograniczone (także do potraw mięsnych, warzyw, gulaszu, ryb, drobiu, sałatek, zapiekanek, jaj, makaronów, sosów, sałatek, serów).
Skład:
Pieprz zielony ziarno.
BEZ GLUTAMINIANU SODU!!!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.