Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pieprz Syczuański , 15G

25-06-2015, 19:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.99 zł      Aktualna cena: 2.99 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 5216412793
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 27   
Koniec: 25-06-2015 19:22:58
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
CZYNNY OD 10:00-14:00

Kurierem
Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł
Paczkomaty InPost

Przelew 7,99zł

Allegro polecony inpost 3,94zł

Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie 12,99

List polecony 5zł tylko dla przypisanych aukcji i do 350g

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789

ODBIÓR OSOBISTY

miejsce odbioru:

ul. HALA STRZEGOMSKA

godziny odbioru: 12:00 - 18:00

O gotowości towaru do odbioru i szczegółach informujemy E- mailem

Ważne! Zanim przyjdziesz, poczekaj na e -maila od nas


Pochodzący z prowincji Szechuan w Chinach, pieprz syczuański jest ściśle związany z potrawami z tego regionu, który charakteryzuje się mocniejszymi i ostrzejszymi smakami w porównaniu z resztą Chin. W szczególności doskonale komponują się z tą przyprawą dania z kaczki i kurczaka.

Pieprz syczuański jest jedną z niewielu przypraw ważnych dla himalajskiej kuchni Tybetańczyków i Bhutańczyków, narodowym daniem z Tybetu są Momos -makaron nadziewany, przyprawiany pieprzem syczuańskim, czosnkiem, imbirem i cebulą. Kluski podawane są na sucho, wraz z ognistym sosem chili.

W Japonii wysuszone i sproszkowane liście znane są jako Sansho i wykorzystywane jako dodatek do dań z makaronów i pikantnych aromatycznych zup. Całe liście, kinome, są wykorzystywane do podniesienia smaku warzyw, zwłaszcza pędów bambusa, a także jako dekoracja zup. Pieprz syczuański jest składnikiem mieszanki pięciu chińskich przypraw oraz japońskiej mieszanki przypraw Shichimi togarashi.

Przygotowanie i przechowywanie :w celu uwolnienia aromatu, jagody powinny być delikatnie prażone, a następnie skruszone w moździerzu lub w elektrycznym młynku do kawy. Jeżeli potrzebujemy drobny proszek, należy przetrzeć jagody przez sito aby usunąć łuski i łodygi. Pieprz syczuański należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, z dala od z promieni słonecznych.


Skład: pieprz syczuański


Waga: 15g.

Data ważności : 12.2015


Aukcja wystawiona przy użyciu integracji PrestaShop 1.4 z Allegro - Bitelektro.pl
{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie" Wszystkie aukcje

KomentarzePanelealle

panel aukcyjny