PIEPRZ kolorowy ziarno
przyprawa idealna dla zdrowia, pełna witamin
Zdrowie EduCORE: pyszne i super zdrowe produkty naturalne
NATURALNIE i REGULARNIE wzmacniaj odporność swojej Rodziny!
Zdrowa żywność to podstawa aktywnego życia
Dlaczego warto włączyć ten produkt na stałe do diety Twojej i Twojej rodziny?
Ze względu na kolorystykę pieprzu, wyróżniamy ziarna pieprzu czarnego, białego, zielonego
• pieprz czarny – z owoców niedojrzałych, suszonych i fermentowanych,
• pieprz biały – łagodniejszy, z dojrzałych owoców
• pieprz zielony – niedojrzałe zielone nasiona suszone naturalnie, marynowane w kwasie octowym lub mlekowym albo konserwowane solanką.
• pieprz czerwony (peruwiański)
Połączenie czterech odmian pieprzu tworzy ciekawą kompozycję o różnorodnym stopniu intensywności aromatu. Połączenie czterech rodzajów pieprzy daje oryginalny, nietuzinkowy efekt dla smakoszy.
Zastosowanie
Całe ziarna używa się do sosów, zup, bulionów, marynat, natomiast zmielony ma szersze zastosowanie, praktycznie nieograniczone. Pieprz kolorowy ziarnisty nadaje potrawom nie tylko znakomitego smaku ale także efektywnie wygląda w szklanych młynkach. Pieprz kolorowy można stosować do pieczonych, smażonych, a także grillowanych ciemnych mięs, wędlin ale także do potraw z warzyw. Kolorowy pieprz można użyć również jako element dekoracyjny potrawy.
Skład
pieprz czarny ziarno, pieprz biały ziarno, pieprz zielony ziarno, pieprz czerwony ziarno
Kraj pochodzenia: Polska