Pieprz Kolorowy Ziarnisty 170g PIĄTNICA
Naturalny i aromatyczny
świeża dostawa
Charakterystyka
Ze względu na kolorystykę pieprzu, wyróżniamy ziarna pieprzu czarnego, białego, zielonego (wszystkie pochodzą z tej samej rośliny, różnią się jedynie sposobem “obróbki”):
• pieprz czarny – z owoców niedojrzałych, suszonych i fermentowanych,
• pieprz biały – łagodniejszy, z dojrzałych owoców
• pieprz zielony – niedojrzałe zielone nasiona suszone naturalnie, marynowane w kwasie octowym lub mlekowym albo konserwowane solanką.
• pieprz czerwony (peruwiański) to owoce rośliny Schinus terebinthifolius (tzw. “brazylijskiego drzewa pieprzowego”)
Połączenie czterech odmian pieprzu tworzy ciekawą kompozycję o różnorodnym stopniu intensywności aromatu. Ten pieprzowy melanż nie tylko podnosi walory smakowe gdyż mieszają się w nim ostre i łagodniejsze nuty smakowe ale również ze względu na wyjątkową dekoracyjność urozmaici wygląd Waszych potraw.
Połączenie czterech rodzajów pieprzy daje oryginalny, nietuzinkowy efekt dla smakoszy.
Opakowanie
Produkt zapakowany jest w plastikowy wygodny pojemnik z zakrętką dwuczęściową umożliwiającą posypywanie lub nabranie produktu na łyżeczkę. Opakowanie posiada atest spożywczy i jest oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.
Zastosowanie
Całe ziarna używa się do sosów, zup, bulionów, marynat, natomiast zmielony ma szersze zastosowanie, praktycznie nieograniczone. Pieprz kolorowy ziarnisty nadaje potrawom nie tylko znakomitego smaku ale także efektywnie wygląda w szklanych młynkach. Pieprz kolorowy można stosować do pieczonych, smażonych, a także grillowanych ciemnych mięs, wędlin ale także do potraw z warzyw. Kolorowy pieprz można użyć również jako element dekoracyjny potrawy.
Skład
pieprz czarny ziarno, pieprz biały ziarno, pieprz zielony ziarno, pieprz czerwony ziarno
Kraj pochodzenia: Polska
GRATIS!
Firmowy produkt do każdego zamówienia powyżej 100zł.