Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pieprz kolorowy 50g

28-04-2014, 16:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.50 zł      Aktualna cena: 3.50 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 4105647106
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 13   
Koniec: 28-04-2014, 16:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
(10-14)
[zasłonięte]@wp.pl

Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł

Przelew - 7,99zł


List polecony ekonomiczny 5,20
Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie  12,99 zł

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789
1. Towary sprzedawane przez Nas są nowe, w 100% oryginalne.
2. Do każdego zakupionego produktu dołączamy paragon lub na życzenie klienta fakturę vat.
3. Po licytacji poinformuj nas o preferowanym sposobie płatności (wpłata na konto lub wysyłka za pobraniem).
4. Dokonując przelewu za zakupiony towar prosimy w tytule wpisać nick z allegro.
5. Pełny regulamin dostępny jest w zakładce " O mnie".

Pieprz kolorowy 50g


Pieprz jest od wieków niekwestionowanym królem egzotycznych przypraw. Jego ojczyzną jest Azja - "kraina, gdzie pieprz rośnie" jak ją dawniej określano. W czasach, gdy Arabowie handlowali przyprawami, a także w późniejszych stuleciach, słowem "pieprz" określano wszystkie egzotyczne przyprawy. Owoc pieprzu jest prastarą przyprawą dietetyczną i lekiem ludów Dalekiego Wschodu.jest kilka "gatunków" pieprzu: czarny, biały i zielony. Wszystkie trzy to owoce jednej i tej samej rośliny, ale zbierane w różnych fazach dojrzałości i poddawane nieco innej obróbce. Ziarna pieprzu czarnego to niedojrzałe owoce, które suszy się rozłożone na słońcu. Pod wpływem promieni słonecznych stają się czarne, twarde i bardziej pomarszczone niż inne postacie pieprzu. Ziarna pieprzu zielonego to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego liofilizowane albo przechowywane w słonej zalewie lub occie. Ziarna pieprzu białego to dojrzałe owoce pieprzu, które po zebraniu usypuje się w stosy, nakrywa kocami i pozostawia na kilka dni. W wyniku zachodzącej fermentacji, zewnętrzne, mięsiste warstwy owocni miękną i dają się łatwo usunąć. Otrzymane w ten sposób szare pestki myje się, odsącza na sitach i suszy na słońcu, aż staną się żółtawobiałe.

Pieprz, poprzez pobudzanie wydzielania soków trawiennych, wspomaga proces trawienia i jest pomocny we wszelkiego rodzaju dietach. Ponadto pieprz wspomaga ukrwienie tkanek, działa dezynfekcyjnie i przeczyszczająco. Odpowiednio spreparowany i podany może być lekarstwem na bóle głowy, stawów i mięśni, wysoką gorączkę. Wzmacnia mięśnie, działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie, głównie w schodzeniach układu moczowego i dróg rodnych.

Zastosowanie :Zastosowanie kulinarne pieprzu jest nieograniczone. Dodajemy go właściwie do każdej potrawy. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs: wieprzowiną, wołowiną, baraniną czy jagnięciną. Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy. Śladową ilość pieprzu zielonego możemy dodawać do deserów.

Skład: Mieszanka pieprzu czarnego, białego, zielonego i czerwonego


{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}