Charakterystyka:
Pieprz czerwony zwany również peruwiańskim to owoce rośliny Schinus terebinthifolius (tzw. "brazylijskiego drzewa pieprzowego"). Mają czerwono-fioletową, kruchą otoczkę i drobną pestkę wewnątrz, używane są jako zamiennik pieprzu czarnego, do którego podobne są wielkością i smakiem. Czerwony pieprz jest bardziej aromatyczny, charakteryzuje się słodkawym, początkowo łagodnym później odrobinę pikantnym smakiem.
Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich potraw. Swoje zastosowanie kulinarne znajduje z różnymi rodzajami mięs i potraw. Pieprz nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt - prosto z gorącej Brazylii
Wspomaga trawienie (pobudza wydzielanie soków trawiennych) - pomocny w różnego rodzaju dietach. Wspomaga ukrwienie tkanek, wzmacnia mięśnie. Działa dezynfekująco i przeczyszczająco, odksztuśnie i przeciwzapalnie w chorobach układu moczowego. Pomocny w bólach głowy, stawów i mięśni oraz przy wysokiej gorączce.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, potraw z mięs, warzyw, ryb, wędlin, sałatek, jaj, serów, rosołu, gulaszu, galaret, pieczeni, marynat.
Skład:
Pieprz czerwony ziarnisty.
BEZ GLUTAMINIANU SODU!!!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.