PIEPRZ czerwony ziarno
przyprawa idealna dla zdrowia, pełna witamin
Zdrowie EduCORE: pyszne i super zdrowe produkty naturalne
NATURALNIE i REGULARNIE wzmacniaj odporność swojej Rodziny!
Zdrowa żywność to podstawa aktywnego życia
Dlaczego warto włączyć ten produkt na stałe do diety Twojej i Twojej rodziny?
Pieprz czerwony zwany również peruwiańskim. używane są jako zamiennik pieprzu czarnego, do którego podobne są wielkością i smakiem.
Pieprz czerwony jest bezzapachowy, dopóki nie zostanie zgnieciony; wtedy wydziela lekki, słodko-pieprzowy aromat, charakteryzuje się słodkawym, początkowo łagodnym później odrobinę pikantnym smakiem.
Pieprz czerwony jest ceniony za atrakcyjny wygląd. Kiedyś był bardzo modną przyprawą i dlatego często dodaje się go do innych rodzajów pieprzu, aby przyprawa ładnie prezentowała się na stole.
Działanie
Wspomaga trawienie (pobudza wydzielanie soków trawiennych) – pomocny w różnego rodzaju dietach.
Wspomaga ukrwienie tkanek, wzmacnia mięśnie.
Działa dezynfekująco i przeczyszczająco, odksztuśnie i przeciwzapalnie w chorobach układu moczowego.
Pomocny w bólach głowy, stawów i mięśni oraz przy wysokiej gorączce.
Opakowanie
Produkt zapakowany jest w plastikowy wygodny pojemnik z zakrętką dwuczęściową umożliwiającą posypywanie lub nabranie produktu na łyżeczkę. Opakowanie posiada atest spożywczy i jest oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.
Zastosowanie
Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich potraw. Swoje zastosowanie kulinarne znajduje z różnymi rodzajami mięs i potraw. Pieprz nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt .