Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pieprz czerwony- 40g w szkle-idealny na prezent!!!

23-05-2012, 12:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.50 zł     
Użytkownik kufer_pelen_snow
numer aukcji: 2292581834
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 47   
Koniec: 20-05-2012 21:32:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Pieprz czerwony(różowy)

 

Czerwone ziarna pieprzu nie są owocami piper nigrum, pieprzu czarnego, a schinus terebinthifolius, pieprzowca brazylijskiego, rośliny z rodziny nanerczowatych.

Pieprz czerwony czy też brazylijski ma łagodny, słodkawy smak, a jego zasuszone owoce są bardziej kruche, niż jagody pieprzu czarnego .

Najdoskonalej komponuje się on z owocami morza, ale świetnie nadaje się również do lekkich sosów śmietanowych, vinaigrette'u .Pieprz ten świetnie komponuje się ze świeżymi krewetkami, homarem i cytrusami.

Zawsze dodawaj czerwony pieprz pod koniec przyrządzania potrawy, ponieważ długotrwałe gotowanie niszczy jego subtelny smak.

Ziarna czerwonego pieprzu nie mielą się dobrze w żadnym rodzaju młynka. Najlepiej jest zgnieść je w moździerzu albo wrzucić do foliowego woreczka i rozwałkować.

 

Ze względu na dekoracyjne walory kolorystyczne jest idealny do przyozdabiania różnych potraw całymi ziarnami. Wyobraźmy sobie delikatny smak zimnych lodów waniliowych, bądź też czekoladowego musu, posypanych kilkoma ziarnami aromatycznego, czerwonego pieprzu... Z pewnością taki dodatek to pikantna pieszczota naszych kubków smakowych .

 

Opakowanie szklane

masa netto:40g

masa brutto:265g

kraj pochodzenia:Brazylia

termin przydatności:12.2012

 

Przepisy:

Śledziowa sałatka z kaparami i czerwonym pieprzem

Składniki:4 matiasy ,mały słoik marynowanych pieczarek ,5 ogórków-korniszonów, 4 gotowane ziemniaki ,papryka marynowana (czerwona) ,czerwona cebula, 2 łyżki kaparów w occie, czubata łyżeczka czerwonego pieprzu, łyżka musztardy francuskiej, łyżka majonezu, sól, pieprz do smaku

 

Etapy przygotowania

1.Matiasy namoczyc w mleku, następnie pokroić w paski, ogórki w ćwiartki, cebulę w talarki, paprykę również w paski. Pieczarki odcedzić z zalewy i wsypać do pozostałych składników.

2.Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy będą już chłodne obrać i pokroić w dużą kostkę, połączyć z sałatką, dodać musztardę i majonez, wymieszać. Doprawić do smaku.

3.Wyłożyć sałatkę do naczynia i posypać kaparami oraz pieprzem. 

Uwaga! Zamiast kaparów można dodać marynowany zielony pieprz.

 

 

Zapraszam do zapoznania się z całą linią naszych przypraw!!!