PIEPRZ CZERWONY W ZIARNACH
Waga: 25 g
Pieprz czerwony ziarnisty nadaje potrawom nie tylko znakomitego smaku, ale także efektownie wygląda w szklanych młynkach. Aromatyczne, czerwone ziarna tej przyprawy nie są nawet spokrewnione ze znanym nam pieprzem czarnym, białym czy zielonym. Subtelnie pikantne i lekko słodkawe - raz rozkosztowane będą stałą inspiracją dla kulinarnych wyzwań smakowych.
Małe, czerwone kuleczki wyglądem, choć nie kolorem przypominające pieprz czarny to suszone owoce jagodowe rośliny Schinus molle. Roślina ta rośnie w Ameryce Południowej , a jej owoce, zwane ziarnami schinusowymi, wyłącznie ze względu na wygląd i lekką pikantność są nazywane pieprzem, choć nie są z nim spokrewnione.
Pieprz czerwony ma bardzo kruchą osłonkę, a wewnątrz drobne ziarenko. Jest lżejszy od klasycznego pieprzu i w dotyku delikatniejszy.
Można stosować do pieczonych, smażonych, a także grillowanych ciemnych mięs, wędlin oraz potraw z warzyw. Pieprz można również użyć jako element dekoracyjny potrawy. Ten pieprz jest pełen aromatu, doda smaku wszelkim potrawom. Koniecznie zmiel go tuż przed podaniem, wtedy dopiero poczujesz, jaki jest doskonały.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, gulaszu, potraw mięsnych, drobiu, ryb, warzyw, sałatek, potraw z jaj i drobiu.
Przyprawy pakowane są w hermetyczne opakowania, specjalnie do tego przystosowane, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość produktu.
Wiele sklepów oferuje kawy, herbaty, przyprawy oraz zioła w opakowaniach zamykanych klipsem, co nie gwarantuje odpowiedniej ochrony przed utratą świeżości produktu.
Zakupy w naszym sklepie to trafny wybór - zaufało nam już wielu klientów.
Dołącz do nich już dziś !
|