|
|
|
Zanim zalicytujesz zapoznaj się dokładnie z opisem aukcji oraz ze stroną o mnie. Po zalicytowaniu przedmiotu na aukcji prosimy o informacje o sposobie płatności oraz o potwierdzenie adresu wysyłki.
|
Piekarnik Smeg Linea SF130N
Opis produktu
Nowoczesny piekarnik wielofunkcyjny
• 16 funkcji
• Elektroniczny programator
• Podświetlane pokrętła
• Wyświetlacz graficzny TFT
• Łatwy przewodnik ekranowy
• 10 indywidualnych przepisów
• 46 automatycznych programów (w tym: pieczenie chleba, desery/ciasta, ryby, mięso, makaron/ryż, paszteciki, pizza, warzywa),
• "Smart Cooking": wystarczy wybrać rodzaj jedzenia, wagi i żądanego stopnia przyrumienienia a piekarnik ustawi optymalne parametry pieczenia,
• Funkcje dodatkowe: podgrzewanie, rozmrażanie, wyrastanie ciasta, pieczenia w niskiej temperaturze
• Szybkie nagrzewanie we wszystkich funkcjach
• Czyszczenie parą Vapor Clean
• Automatyczne wyłączenie po zakończeniu pieczenia
• Sygnał dźwiękowy końca pieczenia
• Funkcja ograniczonego poboru mocy
• Tryb pracy " Showroom"
• Zakres temperatur do 280 C
• Pojemność piekarnika netto: 72 l.
• 5 poziomów pieczenia
• Wnętrze piekarnika pokryte emalią „EVER CLEAN”
• Metalowe drabinki
• Osłona górnej grzałki
• Oświetlenie wewnętrzne (2 lampy halogenowe)
• Wyjmowana wewnętrzna szyba drzwiczek
• System obwodowego chłodzenia
• Automatyczne wyłączenie elementów grzewczych przy otwartych drzwiczkach
• Rzeczywiste zużycie energii o 20% niższe niż w klasie energetycznej A
• Moc nominalna: 3,0 kW
• Napięcie: 220-240 V
• Częstotliwość prądu: 50/60 Hz
• Wymagane zasilanie: 13 A
STANDARDOWE WYPOSAŻENIE:
• Półka emaliowana gł. 40 mm
• Półka emaliowana gł. 20 mm
• Ruszt do grilla
• 1 poziomowe prowadnice teleskopowe (wysuwane częściowo)
• Na zamówienie płyty katalityczne PC68
Parametry
Kolor: czarne szkło
Szerokość: 60 [cm]
Wysokość: 60 [cm]
Pojemność: 72 l.
Styl: LINEA
Wykończenie: inox
Klasa energochłonności: A
Ilość programów: 16 [szt]
grzałka dolna - funkcja ta jest najbardziej odpowiednia do przygotowywania potraw wymagających wysokiej temperatury od spodu, bez potrzeby zapiekania lub do powolnego pieczenia
wentylator z grzałką dolną - takie połączenie zapewnia szybkie podgrzanie potraw, które są gotowe na powierzchni a wymagają dopieczenia wewnątrz, bez dodatkowego zapiekania
wentylator z grzałką górną i dolną - grzałki w połączeniu z wentylatorem zapewniają równomierną temperaturę. Jest to metoda zbliżona do pieczenia tradycyjnego, więc wymaga wstępnego podgrzania. Nie jest jednak tak efektywna jak wymuszony obieg powietrza.
grzałka górna i dolna - jest to metoda tzw. pieczenia tradycyjnego, odpowiednia do przygotowania potraw wymagających delikatnego grzania. Piekarnik powinien zostać wstępnie nagrzany do wymaganej temperatury, a naczynie ustawione pośrodku. Jest to petoda, która najlepiej sprawdza się w przypadku większych, pojedynczych wypieków.
termoobieg - połączenie działania wentylatora i grzałki zapewnia idealne rozprowadzenie ciepła w całej komorze piekarnika. Gwarantuje to liczne korzyści: nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania przy czasie pieczenia powyżej 20 min., smaki potraw pieczonych w tym samym czasie nie ulegają przemieszaniu, mniejsze zużycie energii, krótszy czas pieczenia o ok 10%. Metoda odpowiednia dla wszystkich typów potraw, szczególnie jednak do pieczenia potraw mocno schłodzonych
termoobieg i górna grzałka - dodanie grzałki górmnej powoduje dostarczenie dodatkowego ciepła do powierzchni potrawy niezbędnej do jej przypieczenia.
turbo termoobieg - wykorzystanie wentylatora łącznie z grzałką górną i dolną zapewnia szybkie i efektywne pieczenie na kilku półkach jednocześnie. Doskonałe rozwiązanie dla przygotowania pieczeni i potraw dużych rozmiarów wymagających głębokiego pieczenia. Nie dochodzi do mieszania się smaków kilku potraw pieczonych w tym samym czasie. Funkcja ta jest zbliżona do pieczenia przy użyciu rożna, ale daje więcej możliwości niż rożen.
EKO - ustawienie EKO pozwala na szybkie wstępne podgrzanie piekarnika, łącząc grzałkę grilla, wentylatoe i dolną grzałkę dla zapewnienia najlepszej wydajności. Funkcja ta jest szczególnie użyteczna do pieczenia małych potraw, gdyż zapewnia niewielkie zużycie energii
wentylator z grzałką grilla - pieczenie przy użyciu tej funkcji musi przebiegać przy zamkniętych drzwiczkach. Wentylator łagodzi silne grzanie grilla, jednocześnie zapewniajac doskonałe grillowanie bez potrzeby odwracania pieczonej potrawy. Otrzymujemy potrawę doskonale przypieczoną, a zarazem soczysta. Najlepsze efekty, zapewnia pieczenie na dwóch górnych półkach. Dolna część piekarnika może być w tym czasie wykorzystana do podgrzania innych potraw.
grzałka grilla - umożliwia szybkie pieczenie i opiekanie potraw. W przypadku drobnych potraw należy umieszczać je na górnej półce, w przypadku większych, na niższych półkach. Pieczenie powinno odbywać się przy zamkniętych drzwiczkach, chyba ze przepis podaje inaczej.
Vapor Clean - ułatwia czyszczenie komory piekarnika za pomocą pary wytwarzanej w ramach odpowiedniego programu.
A-20%
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
|