|
Zanim zalicytujesz zapoznaj się dokładnie z opisem aukcji oraz ze stroną o mnie. Po zalicytowaniu przedmiotu na aukcji prosimy o informacje o sposobie płatności oraz o potwierdzenie adresu wysyłki.
|
Piekarnik Smeg Linea SF130N
Opis produktu
Nowoczesny piekarnik wielofunkcyjny • 16 funkcji • Elektroniczny programator • Podświetlane pokrętła • Wyświetlacz graficzny TFT • Łatwy przewodnik ekranowy • 10 indywidualnych przepisów • 46 automatycznych programów (w tym: pieczenie chleba, desery/ciasta, ryby, mięso, makaron/ryż, paszteciki, pizza, warzywa), • "Smart Cooking": wystarczy wybrać rodzaj jedzenia, wagi i żądanego stopnia przyrumienienia a piekarnik ustawi optymalne parametry pieczenia, • Funkcje dodatkowe: podgrzewanie, rozmrażanie, wyrastanie ciasta, pieczenia w niskiej temperaturze • Szybkie nagrzewanie we wszystkich funkcjach • Czyszczenie parą Vapor Clean • Automatyczne wyłączenie po zakończeniu pieczenia • Sygnał dźwiękowy końca pieczenia • Funkcja ograniczonego poboru mocy • Tryb pracy " Showroom" • Zakres temperatur do 280 C • Pojemność piekarnika netto: 72 l. • 5 poziomów pieczenia • Wnętrze piekarnika pokryte emalią „EVER CLEAN” • Metalowe drabinki • Osłona górnej grzałki • Oświetlenie wewnętrzne (2 lampy halogenowe) • Wyjmowana wewnętrzna szyba drzwiczek • System obwodowego chłodzenia • Automatyczne wyłączenie elementów grzewczych przy otwartych drzwiczkach • Rzeczywiste zużycie energii o 20% niższe niż w klasie energetycznej A • Moc nominalna: 3,0 kW • Napięcie: 220-240 V • Częstotliwość prądu: 50/60 Hz • Wymagane zasilanie: 13 A
STANDARDOWE WYPOSAŻENIE: • Półka emaliowana gł. 40 mm • Półka emaliowana gł. 20 mm • Ruszt do grilla • 1 poziomowe prowadnice teleskopowe (wysuwane częściowo) • Na zamówienie płyty katalityczne PC68
Parametry Kolor: czarne szkło Szerokość: 60 [cm] Wysokość: 60 [cm] Pojemność: 72 l. Styl: LINEA Wykończenie: inox Klasa energochłonności: A Ilość programów: 16 [szt] grzałka dolna - funkcja ta jest najbardziej odpowiednia do przygotowywania potraw wymagających wysokiej temperatury od spodu, bez potrzeby zapiekania lub do powolnego pieczenia
wentylator z grzałką dolną - takie połączenie zapewnia szybkie podgrzanie potraw, które są gotowe na powierzchni a wymagają dopieczenia wewnątrz, bez dodatkowego zapiekania
wentylator z grzałką górną i dolną - grzałki w połączeniu z wentylatorem zapewniają równomierną temperaturę. Jest to metoda zbliżona do pieczenia tradycyjnego, więc wymaga wstępnego podgrzania. Nie jest jednak tak efektywna jak wymuszony obieg powietrza.
grzałka górna i dolna - jest to metoda tzw. pieczenia tradycyjnego, odpowiednia do przygotowania potraw wymagających delikatnego grzania. Piekarnik powinien zostać wstępnie nagrzany do wymaganej temperatury, a naczynie ustawione pośrodku. Jest to petoda, która najlepiej sprawdza się w przypadku większych, pojedynczych wypieków.
termoobieg - połączenie działania wentylatora i grzałki zapewnia idealne rozprowadzenie ciepła w całej komorze piekarnika. Gwarantuje to liczne korzyści: nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania przy czasie pieczenia powyżej 20 min., smaki potraw pieczonych w tym samym czasie nie ulegają przemieszaniu, mniejsze zużycie energii, krótszy czas pieczenia o ok 10%. Metoda odpowiednia dla wszystkich typów potraw, szczególnie jednak do pieczenia potraw mocno schłodzonych
termoobieg i górna grzałka - dodanie grzałki górmnej powoduje dostarczenie dodatkowego ciepła do powierzchni potrawy niezbędnej do jej przypieczenia.
turbo termoobieg - wykorzystanie wentylatora łącznie z grzałką górną i dolną zapewnia szybkie i efektywne pieczenie na kilku półkach jednocześnie. Doskonałe rozwiązanie dla przygotowania pieczeni i potraw dużych rozmiarów wymagających głębokiego pieczenia. Nie dochodzi do mieszania się smaków kilku potraw pieczonych w tym samym czasie. Funkcja ta jest zbliżona do pieczenia przy użyciu rożna, ale daje więcej możliwości niż rożen.
EKO - ustawienie EKO pozwala na szybkie wstępne podgrzanie piekarnika, łącząc grzałkę grilla, wentylatoe i dolną grzałkę dla zapewnienia najlepszej wydajności. Funkcja ta jest szczególnie użyteczna do pieczenia małych potraw, gdyż zapewnia niewielkie zużycie energii
wentylator z grzałką grilla - pieczenie przy użyciu tej funkcji musi przebiegać przy zamkniętych drzwiczkach. Wentylator łagodzi silne grzanie grilla, jednocześnie zapewniajac doskonałe grillowanie bez potrzeby odwracania pieczonej potrawy. Otrzymujemy potrawę doskonale przypieczoną, a zarazem soczysta. Najlepsze efekty, zapewnia pieczenie na dwóch górnych półkach. Dolna część piekarnika może być w tym czasie wykorzystana do podgrzania innych potraw.
grzałka grilla - umożliwia szybkie pieczenie i opiekanie potraw. W przypadku drobnych potraw należy umieszczać je na górnej półce, w przypadku większych, na niższych półkach. Pieczenie powinno odbywać się przy zamkniętych drzwiczkach, chyba ze przepis podaje inaczej.
Vapor Clean - ułatwia czyszczenie komory piekarnika za pomocą pary wytwarzanej w ramach odpowiedniego programu.
A-20%
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
|