|
Zanim zalicytujesz zapoznaj się dokładnie z opisem aukcji oraz ze stroną o mnie. Po zalicytowaniu przedmiotu na aukcji prosimy o informacje o sposobie płatności oraz o potwierdzenie adresu wysyłki.
|
Piekarnik Smeg Cortina SF750AS
Opis produktu
Piekarnik 11 funkcyjny z termoobiegiem • Zegar analogowy • Czyszczenie parą Vapor Clean • Automatyczne wyłączenie po zakończeniu pieczenia • Sygnał dźwiękowy po zakończeniu pieczenia • Zakres temperatur: 50-250C • Duża komora piekarnika - 72 l. • 5 poziomów pieczenia • Metalowe drabinki • Wnętrze piekarnika pokryte emalią „EVER CLEAN” • Oświetlenie wewnętrzne (2 lampy halogenowe) • Chłodna zewnętrzna powierzchnia drzwiczek • Obwodowy system chłodzenia • Automatyczne wyłączenie piekarnika przy otwartych drzwiczkach • Rzeczywiste zużycie energii o 10% niższe niż w klasie energetycznej A
Standardowe wyposażenie: • Prowadnice teleskopowe (2 poziomy, całkowicie wysuwane) • 1 półka emaliowana gł. 40 mm • 1 półka emaliowana do pieczenia i grilla gł. 20 mm • 1 ruszt do grilla
Parametry Kolor: grafitowy Szerokość: 60 [cm] Wysokość: 60 [cm] Pojemność: 72 l. Styl: CORTINA Wykończenie: antyczne srebro Klasa energochłonności: A
grzałka dolna - funkcja ta jest najbardziej odpowiednia do przygotowywania potraw wymagających wysokiej temperatury od spodu, bez potrzeby zapiekania lub do powolnego pieczenia
wentylator z grzałką górną i dolną - grzałki w połączeniu z wentylatorem zapewniają równomierną temperaturę. Jest to metoda zbliżona do pieczenia tradycyjnego, więc wymaga wstępnego podgrzania. Nie jest jednak tak efektywna jak wymuszony obieg powietrza.
grzałka górna i dolna - jest to metoda tzw. pieczenia tradycyjnego, odpowiednia do przygotowania potraw wymagających delikatnego grzania. Piekarnik powinien zostać wstępnie nagrzany do wymaganej temperatury, a naczynie ustawione pośrodku. Jest to petoda, która najlepiej sprawdza się w przypadku większych, pojedynczych wypieków.
termoobieg - połączenie działania wentylatora i grzałki zapewnia idealne rozprowadzenie ciepła w całej komorze piekarnika. Gwarantuje to liczne korzyści: nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania przy czasie pieczenia powyżej 20 min., smaki potraw pieczonych w tym samym czasie nie ulegają przemieszaniu, mniejsze zużycie energii, krótszy czas pieczenia o ok 10%. Metoda odpowiednia dla wszystkich typów potraw, szczególnie jednak do pieczenia potraw mocno schłodzonych
turbo termoobieg - wykorzystanie wentylatora łącznie z grzałką górną i dolną zapewnia szybkie i efektywne pieczenie na kilku półkach jednocześnie. Doskonałe rozwiązanie dla przygotowania pieczeni i potraw dużych rozmiarów wymagających głębokiego pieczenia. Nie dochodzi do mieszania się smaków kilku potraw pieczonych w tym samym czasie. Funkcja ta jest zbliżona do pieczenia przy użyciu rożna, ale daje więcej możliwości niż rożen.
wentylator z grzałką grilla - pieczenie przy użyciu tej funkcji musi przebiegać przy zamkniętych drzwiczkach. Wentylator łagodzi silne grzanie grilla, jednocześnie zapewniajac doskonałe grillowanie bez potrzeby odwracania pieczonej potrawy. Otrzymujemy potrawę doskonale przypieczoną, a zarazem soczysta. Najlepsze efekty, zapewnia pieczenie na dwóch górnych półkach. Dolna część piekarnika może być w tym czasie wykorzystana do podgrzania innych potraw.
grzałka grilla - umożliwia szybkie pieczenie i opiekanie potraw. W przypadku drobnych potraw należy umieszczać je na górnej półce, w przypadku większych, na niższych półkach. Pieczenie powinno odbywać się przy zamkniętych drzwiczkach, chyba ze przepis podaje inaczej.
rozmrażanie z wentylatorem - funkcja manualna. Do rozmrażania żywności bez gotowania temperatura jest zawsze bardzo niska (40°C). Czas rozmrażania może być dostosowany do potrzeb użytkownika.
Vapor Clean - ułatwia czyszczenie komory piekarnika za pomocą pary wytwarzanej w ramach odpowiedniego programu.
A-10%
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE !!!
|