| Ogrzewanie górne i dolne Pieczenie z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych. |
| Grill elektryczny Funkcja przeznaczona do przyrządzania na ruszcie np. steków, kiełbasek, szaszłyków. Umieszczona w górnej części piekarnika grzałka umożliwia opiekanie. Zwiększenie chrupkości potraw można uzyskać podczas opiekania przy lekko uchylonych drzwiach. |
| Grzanie gorącym powietrzem 3D Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (czyli termoobieg) oraz górna i dolna grzałka. W ten sposób można profesjonalnie piec i smażyć na 3 poziomach. Nadaje się też do wyparzania naczyń, delikatnego rozmrażania i do suszenia owoców. |
| Ogrzewanie dolne Ten sposób ogrzewania nadaje się zwłaszcza do podpiekania bądź dopiekania spodów ciast. Można go również wykorzystać do odgrzewania wilgotnych ciast (z masą na górze) lub od pizzy. |
| Termoobieg Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (grzałka okrągła). W ten sposób można osiągnąć najlepsze efekty przy pieczeniu ciast i ciasteczek oraz przyrządzaniu potraw na wielu poziomach. |
| Rozmrażanie Pozwala błyskawicznie rozmrozić dania i produkty. Pracuje wówczas tylko wentylator (bez ogrzewania), który łagodnie rozmraża delikatne artykuły spożywcze. |
| Funkcja Pizza Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (czyli termoobieg) oraz dolna grzałka. Nadaje się idealnie do przyrządzania głęboko zamrożonych potraw jak pizza czy frytki. |
| Turbogrill Grill z nawiewem powietrza opieka ze wspaniałymi efektami duże sztuki pieczeni, np. gęś czy kaczkę. Mięso jest wewnątrz upieczone i soczyste, a na wierzchu pokryte smakowitą, chrupiącą skórką. Grillowanie przy włączonym wentylatorze jest krótsze i równomierne ze względu na szybszy ruch gorącego powietrza. |
| Grill mały Grill o małej powierzchni podgrzewa tylko środkową część grilla. Służy do pieczenia małych dań: steków, ryby lub tostów. |
| Ogrzewanie górne i dolne + nawiew chłodnego powietrza Funkcja ta polega na równoczesnym działaniu grzałki górnej i dolnej oraz nawiewu chłodnego powietrza. |
| Funkcja Booster Służy do szybkiego wstępnego podgrzania komory piekarnika. Piekarniki najnowszej generacji osiągają temperaturę 200 st. C już po 6 minutach, a nie, jak w przypadku tradycyjnych modeli, dopiero po 20 minutach. |
| Funkcja KeepWarm Funkcja utrzymania w cieple pozwala utrzymać potrawę w temperaturze przydatnej do spożycia (nie wysuszając jej) nawet przez 4 godz. |
| SlowCook Funkcja SlowCook pozwala zachować aromat i nadaje daniom soczystości. |