Klasa energetyczna A - Amica dba o środowisko naturalne wprowadzając obok najnowszych technologii rozwiązania proekologiczne. Dlatego wszystkie kuchnie, piekarniki i płyty posiadają klasę energetyczną A. Najwyższa klasa energetyczna A gwarantuje najniższe rachunki za energię elektryczną.
System Aqualytic - Aqualytic sprawia, że czyszczenie komory piekarnika staje się niezwykle łatwe i szybkie. Czyszczenie przebiega bezproblemowo dzięki supergładkiej strukturze emalii AquaRealEase®. Wystarczy wlać na dno piekarnika 0,5 l wody, ustawić temperaturę na 90oC i 30 minut lub nalać wodę i włączyć funkcję Clean na wyświetlaczu. Para wodna wnika bez trudu między zanieczyszczenia a ścianę piekarnika, co skutkuje znacznym zmiękczeniem zabrudzonych miejsc. Należy przetrzeć je wilgotną szmatką lub gąbką, by uzyskać lśniącą, wolną od zabrudzeń powierzchnię.
Rożen obrotowy - Wyjątkowy element wyposażenia pozwalający na przygotowanie chrupiących i rumianych potraw z mięs, szczególnie przydatny przy pieczeniu drobiu. Najlepsze efekty osiągamy, łącząc korzystanie z rożna, opiekacza i grzałki górnej (superrożen).
Prowadnice teleskopowe - Ułatwiają wysuwanie blach, nawet mocno obciążonych oraz podnoszą bezpieczeństwo użytkowania: blachy są stabilnie umocowane do prowadnic, a wysuwanie ich znacznie ogranicza możliwość poparzeń.
Szybki nagrzew - Zmniejszony o 20% (w porównaniu do standardowego) czas rozgrzewu piekarnika do temperatury 150oC pozwala skoncentrować się na przygotowywaniu potrawy, a nie na oczekiwaniu na właściwą temperaturę piekarnika.
I-Cool Front - Gorąco, ciepło, zimno, coraz zimniej! Specjalny system chłodzący zamontowany w piekarnikach Integra zasysa zimne powietrze, obniżając temperaturę na froncie do bezpiecznego poziomu. Zamontowana w drzwiach szyba refleksyjna kumuluje ciepło wewnątrz komory. W piekarniku rozgrzanym do 200°C temperatura na froncie wyniesie maksymalnie 43°C. Wszystko po to, by bezpiecznie podziwiać piekące się smakołyki z naprawdę bliska.
Termosonda - Wszyscy przyrządzający duże porcje mięs docenią termosondę dostępną w naszych piekarnikach. Dzięki niej można na bieżąco kontrolować temperaturę wewnątrz potrawy.
I-Touch Free - Dotykaj bez konsekwencji, bo na specjalnej powłoce zastosowanej na powierzchni piekarników Integra nie widać śladów palców. A Ty, zamiast czasochłonnego czyszczenia, zajmiesz się testowaniem nowych przepisów, którymi zachwycisz swoich bliskich.
Programator sensorowy Td - Steruje 12 funkcjami piekarnika oraz aż 15 programami gotowymi, funkcją Eco oraz nowatorskim, stojącym na straży czystości piekarnika, systemem Aqualytic.
Drabinki - Wykonane ze stali nierdzewnej drabinki ułatwiają wysuwanie blach i zapewniają ich stabilność. Można je łatwo zdemontować i umyć, także w zmywarce.
Opiekacz elektryczny 2000W - Dzięki niemu przygotowanie ryby z grila, szaszłyków czy pieczonych kiełbasek nie będzie stanowiło żadnego problemu. Idealne rozwiązanie dla lubiących tosty.
Opuszczona grzałka opiekacza - Ułatwia utrzymanie piekarnika w czystości. To rozwiązanie gwarantuje wygodny dostęp do górnej ściany komory piekarnika
Dane techniczne:
Klasa energetyczna: A
Kolor: Inox
Pojemność: 60 l!!!
Sterowanie: Elektroniczne, Sensorowe
Zegar - minutnik: Tak
Oświetlenie piekarnika: Tak
Chowane pokrętła: Tak
Prowadnice Teleskopowe
Rożen obrotowy
Szybki nagrzew
Ultra zimny front
System Aqualytic
Drabinki suszarnicze
Wymiary:
Wysokość: 59.5 cm
Szerokość: 59.5 cm
Głębokość: 57.5 cm
Funkcje:
Ilość: 12
Wentylator + opiekacz (turbogrill) - opiekanie dużych porcji mięsa bez potrzeby opiekania na ruszcie
Grzejnik górny (zarumienianie) - dopiekanie górnej części ciast
Grzejnik dolny (podpiekanie) - dopiekanie spodów ciast
Grzejnik dolny + grzejnik górny (nagrzewanie konwencjonalne) - pozwala na pieczenie wg większości przepisów kulinarnych
Opiekacz (grill) - przyrządzanie potraw z grilla, np. steków, kiełbasek, szaszłyków
Opiekacz + grzejnik górny (supergrill) - grillowanie na ruszcie dużych porcji mięsa
Termoobieg (wentylator + grzałka pierścieniowa) - pieczenie na dwóch poziomach równocześnie, szybkie rozmrażanie
Termoobieg + grzejnik dolny (pizza) - wypiek pizzy
Rożen + opiekacz (rożen) - pieczenie drobiu
Wentylator + grzejnik górny + grzejnik dolny - pieczenie ciast
Opiekacz + grzejnik górny + rożen (superrożen) - opiekanie dużych porcji drobiu
Wentylator + opiekacz (turbogrill) - opiekanie dużych porcji mięsa, bez potrzeby opiekania na ruszcie