Pieczenie chleba krok po kroku
Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni. Zaopatrujemy zarówno domowych serowarów, jak i małe mleczarnie oraz serowarów zagrodowych. Jesteśmy profesjonalistami z wieloletnim doświadczeniem.
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki.
Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
Autor: Dan Lepard, Richard Whittington
Ilość stron: 160
Format: 165x210 mm
Oprawa: Oprawa miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8373-074-4
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Rok wydania: 2013
Atrakcyjna cena: 29,90 zł
Wariant:
Pieczenie chleba krok po kroku
Zapraszamy do zapoznania się z naszym artykułem skierowanym dla początkujących serowarów - znajdziecie Państwo w nim podstawowe informacje o produkcji serów: http://sklep.serowar.pl/pl/n/26 .
Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.
podpuszczka,
kultury bakteryjne startowe,
chlorek wapnia,
lipaza,
formy serowarskie,
chusty serowarskie,
termometr,
waga,
higrometr,
sito,
miarka,
podkład do dojrzewania,
krajacz,
kanka / bańka / konwia / konew na mleko,
garnek,
pędzle,
szczotka,
lejek,
deska do serów,
powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),
minutnik,
książki na temat wyrobu serów
i inne ciekawe rzeczy... :)
Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl