Pieczarki są bardzo wartościowym i nisko kalorycznym pokarmem o unikalnym smaku. Ponadto są znakomitym źródłem białka, zawierają błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu we krwi a wielonienasycone kwasy tłuszczowe obniżają ryzyko powstania miażdżycy. Pieczarki posiadają również związki zmniejszające ryzyko wystąpienia nowotworów żołądka, jelit, piersi czy prostaty. Zwiększają odporność ludzkiego organizmu dzięki zdolności do aktywacji komórek immunologicznych.
Produkty firmy TRACZ są laureatem nagrody "Małopolski Smak".
|
|
|
|
Nominacja Agropolska 5-ta edycja |
Certyfikat Najwyższa Jakość Małopolska |
Certyfikat Najwyższa Jakość Małopolska |
Licencja Agropolska |
|
|
|
|
Nominacja Agropolska - List gratulacyjny |
Nominacja Agropolska |
Nominacja Agropolska 2004 |
I Miejsce "Małopolski Smak" |
|
|
|
|
I Miejsce "Małopolski Smak" |
Certyfikat ISO-9001 i HACCP |
I Miejsce "Małopolski Smak" |
I Miejsce "Małopolski Smak" |
Waga netto: 900 g Skład: pieczarki świeże, marchew, ocet spirytusowy,kwas cytrynowy jako regulator kwasowości, cukier, sól, Kraj Pochodzenia: Polska Wartości odżywcze na: 100 g Kalorie: 26kcal/112kJ Tłuszcze: 0,1g Węglowodany: 5,0g Białko: 1,4g Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak
|
|