Firma Wagner&Wagner oferuje: piec piekarski TYPU TERMO-OL-SYSTEM. MARKI DAUB HAMBURG. POWIERZCHNIA WYPIEKOWA 22m2 UWAGA: TERMO-OLEJOWY SYSTEM ZAPEWNIA RÓWNOMIERNY WYPIEK CHLEBA ORAZ OSZCZĘDNOŚĆ W EKSPLOATACJI.Piec posiada turbo. Turbo czyli dodatkowy wentylator rozprowadzający ciepłe powietrze w komorze. Zapewnia to szybszy wypiek pieczywa i dodatkowo jeszcze bardziej równomierną temperaturę w komorze. UWAGA ZDJĘCIA POKAZOWE !!! PRZYJMUJEMY ZAMÓWIENIA NA TEGO TYPU PIECA.
a) szerokosc od przodu-227cmb) wysokość samego pieca 232cm+ zbiornik wyrównawczy około 50 cm c)głębokość całkowita 320cm WYMIARY KOMORY WYPIEKOWEJ a) szerokość - 187cm b) wysokość- 18cm c) głębokość- 207cm d) ilość komór- 6 Trzy dolne komory dolne wyjezdne WYMIARY KOTŁA a)szerokość od przodu- 106cmb) wysokość - 136cm c) głębokość 110cm+50cm wystająca pompa
Tak jak każdy piec remontowany w naszej Firmie remont przeprowadzany jest szczegółowo i profesjonalnie - świadczy o tym fakt, że przeprowadzamy remonty poszczególnych urządzeń dla zachodnich odbiorców oraz firm. CZYNNOŚCI WYKONYWANE PODCZAS REMONTU.a) Czyszczenie korpusu pieca metodą piaskowania, co zapewnia szczegółowe wyczyszczenie urządzenia z wszelkich zanieczyszczeń, eksplooatacyjnych oraz kamienia osadowego. b) Układ w piecu został zalany specjalnym płynem oczyszczającym, rozpuszczającym wszelkie zanieczyszczenia i skamieniny pozostałe po starym oleju w układzie. c) Parowniki tak ważne dla dobrej pary potrzebnej w piecu zostały rozcięte i wypiaskowane, co pozwala usunąć wszelki osad i kamień z nośników ciepła. d) Kocioł, czyli serce pieca został szczegółowo rozebrany wypłukany, wypiaskowany oraz ponownie zamontowany i uszczelniony.e) Pompa w kotle została zregenerowana, czyli wymienione zostały uszczelniacze, oringi. Wymienione także zostały łożyska w silniku napędzającym pompę. f) Do pieca /kotła/ montujemy wyłączone nowe atestowane palniki firmy ELCO lub inne na życzenie klienta g) W komorze wypiekowej wymienione są płyty hertowe z atestem.h) W układ cieplny wlewany jest atestowy nowy olej firmy TEXATHERM32I) Po przeprowadzonym remoncie montowane jest wszystko razem czyli robiony jest próbny układ z kotłem i całość jest uruchomiona i wygrzewana miejscu w warsztacie. Zapewnia to wychwycenie szczegółowe wszystkich usterek i niedociągnięć a najważniejsze sprawdzić szczelność kotła i odbiornika czyli pieca.
1. DO PIECA DAJEMY 3 NOWE APARATY ZAŁADOWCZE b) nowe płyty hertowe c) nowe części w elektryce d) nowe osłony przystosowane jednym bokiem do garowni e) nowe przewody silikonowef) nowe włączniki elektryczne g) nowy wentylator wysokoobrotowy w okapie h) nowy olej do cieplnego obiegui) nowy palnik firmy ELCO Cena zwykłego 80000zł . Cena z turbem i z M/D czyli możliwoścą ustawienia innej temperatury w trzech komorach lub całkowitym odcięciem połowy pieca zależnie od zapotrzebowania powierzchni wypiekowej w czasie produkcji. 85000zł