Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIEC TERMO-OLEJOWY DAUB 22M. TURBO

21-01-2012, 12:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 80 000 zł     
Użytkownik WagnerWagner
numer aukcji: 2033558595
Miejscowość Jadowniki/k.Żnin
Wyświetleń: 54   
Koniec: 16-01-2012 20:38:51

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Firma Wagner&Wagner oferuje: piec piekarski TYPU TERMO-OL-SYSTEM. MARKI DAUB HAMBURG. POWIERZCHNIA WYPIEKOWA 22m2 UWAGA: TERMO-OLEJOWY SYSTEM ZAPEWNIA RÓWNOMIERNY WYPIEK CHLEBA ORAZ OSZCZĘDNOŚĆ W EKSPLOATACJI.Piec posiada turbo. Turbo czyli dodatkowy wentylator rozprowadzający ciepłe powietrze w komorze. Zapewnia to szybszy wypiek pieczywa i dodatkowo jeszcze bardziej równomierną temperaturę w komorze.                           UWAGA ZDJĘCIA POKAZOWE !!! PRZYJMUJEMY ZAMÓWIENIA NA TEGO TYPU PIECA.


DANE TECHNICZNE PIEC WYMIARY PIECA


a) szerokosc od przodu-227cm

b) wysokość samego pieca 232cm+ zbiornik wyrównawczy około 50 cm
c)głębokość całkowita 320cm

WYMIARY KOMORY WYPIEKOWEJ
a) szerokość - 187cm
b) wysokość- 18cm
c) głębokość- 207cm
d) ilość komór- 6
Trzy dolne komory dolne wyjezdne

WYMIARY KOTŁA
a)szerokość od przodu- 106cm
b) wysokość - 136cm
c) głębokość 110cm+50cm wystająca pompa


OPIS PRZEPROWADZONEGO REMONTU


 

Tak jak każdy piec remontowany w naszej Firmie remont przeprowadzany jest szczegółowo i profesjonalnie - świadczy o tym fakt, że przeprowadzamy remonty poszczególnych urządzeń dla zachodnich odbiorców oraz firm.

CZYNNOŚCI WYKONYWANE PODCZAS REMONTU.

a) Czyszczenie korpusu pieca metodą piaskowania, co zapewnia szczegółowe wyczyszczenie urządzenia z wszelkich zanieczyszczeń, eksplooatacyjnych oraz kamienia osadowego.

b) Układ w piecu został zalany specjalnym płynem oczyszczającym, rozpuszczającym wszelkie zanieczyszczenia i skamieniny pozostałe po starym oleju w układzie.

c) Parowniki tak ważne dla dobrej pary potrzebnej w piecu zostały rozcięte i wypiaskowane, co pozwala usunąć wszelki osad i kamień z nośników ciepła.

d) Kocioł, czyli serce pieca został szczegółowo rozebrany wypłukany, wypiaskowany oraz ponownie zamontowany i uszczelniony.

e) Pompa w kotle została zregenerowana, czyli wymienione zostały uszczelniacze, oringi. Wymienione także zostały łożyska w silniku napędzającym pompę.

f) Do pieca /kotła/ montujemy wyłączone nowe atestowane palniki firmy ELCO lub inne na życzenie klienta

g) W komorze wypiekowej wymienione są płyty hertowe z atestem.

h) W układ cieplny wlewany jest atestowy nowy olej firmy TEXATHERM32

I) Po przeprowadzonym remoncie montowane jest wszystko razem czyli robiony jest próbny układ z kotłem i całość jest uruchomiona i wygrzewana miejscu w warsztacie. Zapewnia to wychwycenie szczegółowe wszystkich usterek i niedociągnięć a najważniejsze sprawdzić szczelność kotła i odbiornika czyli pieca.



Nowe części zamontowane w Piecu


 

1. DO PIECA DAJEMY 3 NOWE APARATY ZAŁADOWCZE
b) nowe płyty hertowe
c) nowe części w elektryce
d) nowe osłony przystosowane jednym bokiem do garowni
e) nowe przewody silikonowe
f) nowe włączniki elektryczne
g) nowy wentylator wysokoobrotowy w okapie
h) nowy olej do cieplnego obiegu
i) nowy palnik firmy ELCO



Cena zwykłego 80000zł .  Cena z turbem i z M/D czyli możliwoścą ustawienia innej temperatury w trzech komorach lub całkowitym odcięciem połowy pieca zależnie od zapotrzebowania powierzchni wypiekowej w czasie produkcji. 85000zł

W OFERCIE POSIADAMY INNE URZĄDZENIA PIEKARNICZE,MIESIARKI,LINIE PRODUKCYJNE I WIELE INNYCH.

 

KONTAKT: TEL 604[zasłonięte]031, e-mail [zasłonięte]@wp.pl