|
|
|
|
|
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop UNOX
|
|
|
|
|
|
|
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop marki UNOX seria 5 to unowocześniona wersja pieca poprzedniej generacji. Jednorazowy wsad 5 GN 2/3 pozwala jednorazowo przyrządzić około 15 kg pieczeni lub ziemniaków. Idealny do restauracji, stołówek czy zakładów garmażeryjnych. Kompaktowa budowa. Piec w całości wykonany ze stali nierdzewnej. Zabudowa tylnej części chroni go przed uszkodzeniem czy zalaniem. Drzwi przeszklone z wbudowanym panelem sterującym. Podwójne szyby drzwi wykonane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną zapobiegają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. Wewnątrz komory prowadnice w kształcie litery C. Oświetlenie LED umiejscowione po wewnętrznej stronie drzwi.
System równomiernego rozkładu ciepła w komorze. Technologia opracowana w celu zapewnienia równomiernej obróbki każdego pieczonego produktu. Wbudowany wentylator o zmiennym kierunku obrotów. Możliwość wyboru 3 prędkości ciągłych cyrkulacji powietrza oraz 3 trybów pół-statycznych.
![](http://www.mmgastro.eu///_var/edytor//steam%20maxi.JPG)
Bezpośredni system produkcji pary. Unowocześniona metoda wytwarzania pary przez natrysk zimnej wody (temp. 48ºC) na gęste łopatki turbiny. Krople wody są w turbinie ogrzewane do temperatury 130ºC a następnie w postaci pary wtryskiwane do komory.
Pieczenie w komorze pozbawionej wilgotności. Możliwość usunięcia z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki produktu w bardzo krótkim czasie.
Nieustanne monitorowanie parametrów pieczenia - temperatury oraz wilgotności. Gwarancja uzyskania doskonałego produktu finalnego, niezależnie od ilości blach w piecu. System ten umożliwia dokładne określenie parametrów podczas całego procesu obróbki oraz zapamiętanie ich po jego zakończeniu.
![](http://www.mmgastro.eu///_var/edytor//protek%20safe.JPG)
Chłodzenie zewnętrznych części pieca zapobiega przypadkowym poparzeniom przy dotknięciu obudowy lub drzwi.
![](http://www.mmgastro.eu///_var/edytor//maxi%20link.JPG)
Innowacyjne rozwiązanie pozwalające na łączenie pieców w kolumny modułowe. Połączenie dwóch lub trzech pieców pozwala na minimalizację kosztów związanych z eksploatacją oraz optymalne wykorzystanie przestrzeni w kuchni. Umożliwia to przygotowywanie potraw wymagających różnej temperatury, wilgotności i czasu obróbki w tym samym czasie. Połączenie pieców możliwe jest przy pomocy specjalnego zestawu elementów, który należy dokupić oddzielnie.
W wyposażeniu sonda temperatury. Cyfrowy dotykowy panel sterowania Chef Touch z możliwością zapamiętania 99 programów, każdy identyfikowany za pomocą tekstu składającego się z 25 liter. Wbudowany reduktor ciśnienia wody obniżający je do 2 barów.
Uwaga! Cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Do pieca można dodatkowo dokupić system mycia komory Rotor Klean.
W wyposażeniu pieca znajduje się pompka cateringowa!
UWAGA! Piec jest sprzedawany w niższej cenie ponieważ jest tzw. "urządzeniem pokazowym" - używany był on podczas pokazów gastronomicznych organizowanych przez naszą firmę. Piec jest w 100% sprawny, posiada on drobne ślady użytkowania jednak nie przeszkadzają one w pracy urządzenia.
Wysyłka firmą kurierską – Proponowane przez nas produkty zawsze są wysyłane do Klientów za pośrednictwem firm kurierskich - nie mamy możliwości wysyłania paczek za pośrednictwem Poczty Polskiej.
Odbiór osobisty – Istnieje możliwość odbioru osobistego zakupionych produktów w siedzibie naszej firmy w Katowicach. W formularzu opcji dostawy prosimy o zaznaczenie opcji „odbiór osobisty” i podanie numeru telefonu kontaktowego – gdy towar będzie już przygotowany do obioru, skontaktujemy się z Państwem telefonicznie.
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod wybrany numer: (32)[zasłonięte]750-81, (32)[zasłonięte]750-81 lub (32)[zasłonięte]750-81. Możliwy jest także kontakt mailowy : [zasłonięte]@mmgastro.pl . Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości.
Zastrzegamy sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji.
|