|
|
|
|
|
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop UNOX
|
|
|
|
|
|
|
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop marki UNOX seria 5 to unowocześniona wersja pieca poprzedniej generacji. Jednorazowy wsad 5 GN 2/3 pozwala jednorazowo przyrządzić około 15 kg pieczeni lub ziemniaków. Idealny do restauracji, stołówek czy zakładów garmażeryjnych. Kompaktowa budowa. Piec w całości wykonany ze stali nierdzewnej. Zabudowa tylnej części chroni go przed uszkodzeniem czy zalaniem. Drzwi przeszklone z wbudowanym panelem sterującym. Podwójne szyby drzwi wykonane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną zapobiegają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. Wewnątrz komory prowadnice w kształcie litery C. Oświetlenie LED umiejscowione po wewnętrznej stronie drzwi.
System równomiernego rozkładu ciepła w komorze. Technologia opracowana w celu zapewnienia równomiernej obróbki każdego pieczonego produktu. Wbudowany wentylator o zmiennym kierunku obrotów. Możliwość wyboru 3 prędkości ciągłych cyrkulacji powietrza oraz 3 trybów pół-statycznych.
Bezpośredni system produkcji pary. Unowocześniona metoda wytwarzania pary przez natrysk zimnej wody (temp. 48ºC) na gęste łopatki turbiny. Krople wody są w turbinie ogrzewane do temperatury 130ºC a następnie w postaci pary wtryskiwane do komory.
Pieczenie w komorze pozbawionej wilgotności. Możliwość usunięcia z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki produktu w bardzo krótkim czasie.
Nieustanne monitorowanie parametrów pieczenia - temperatury oraz wilgotności. Gwarancja uzyskania doskonałego produktu finalnego, niezależnie od ilości blach w piecu. System ten umożliwia dokładne określenie parametrów podczas całego procesu obróbki oraz zapamiętanie ich po jego zakończeniu.
Chłodzenie zewnętrznych części pieca zapobiega przypadkowym poparzeniom przy dotknięciu obudowy lub drzwi.
Innowacyjne rozwiązanie pozwalające na łączenie pieców w kolumny modułowe. Połączenie dwóch lub trzech pieców pozwala na minimalizację kosztów związanych z eksploatacją oraz optymalne wykorzystanie przestrzeni w kuchni. Umożliwia to przygotowywanie potraw wymagających różnej temperatury, wilgotności i czasu obróbki w tym samym czasie. Połączenie pieców możliwe jest przy pomocy specjalnego zestawu elementów, który należy dokupić oddzielnie.
W wyposażeniu sonda temperatury. Cyfrowy dotykowy panel sterowania Chef Touch z możliwością zapamiętania 99 programów, każdy identyfikowany za pomocą tekstu składającego się z 25 liter. Wbudowany reduktor ciśnienia wody obniżający je do 2 barów.
Uwaga! Cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Do pieca można dodatkowo dokupić system mycia komory Rotor Klean.
W wyposażeniu pieca znajduje się pompka cateringowa!
UWAGA! Piec jest sprzedawany w niższej cenie ponieważ jest tzw. "urządzeniem pokazowym" - używany był on podczas pokazów gastronomicznych organizowanych przez naszą firmę. Piec jest w 100% sprawny, posiada on drobne ślady użytkowania jednak nie przeszkadzają one w pracy urządzenia.
Wysyłka firmą kurierską – Proponowane przez nas produkty zawsze są wysyłane do Klientów za pośrednictwem firm kurierskich - nie mamy możliwości wysyłania paczek za pośrednictwem Poczty Polskiej.
Odbiór osobisty – Istnieje możliwość odbioru osobistego zakupionych produktów w siedzibie naszej firmy w Katowicach. W formularzu opcji dostawy prosimy o zaznaczenie opcji „odbiór osobisty” i podanie numeru telefonu kontaktowego – gdy towar będzie już przygotowany do obioru, skontaktujemy się z Państwem telefonicznie.
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod wybrany numer: (32)[zasłonięte]750-81, (32)[zasłonięte]750-81 lub (32)[zasłonięte]750-81. Możliwy jest także kontakt mailowy : [zasłonięte]@mmgastro.pl . Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości.
Zastrzegamy sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji.
|