Piec konwekcyjno-parowy RETIGO 611 i z nowej linii VISION ORANGE z natryskowym wytwarzaniem pary w komorze o niezwykłym nowoczesnym designie.
W komorze pieca znajduje się 7 prowadnic GN 1/1, co znacznie podnosi efektywność wykorzystania pieca. Dodatkowa 7. półka umożliwia umieszczenie płytkiego pojemnika GN o głębokości 2 cm.
Piec zalecany do lokali wydających około 50 - 150 posiłków.
Piec umożliwia:
- pieczenie konwekcyjne w gorącym powietrzu (zakres temperatury: 30-300oC)
- pieczenie w kombinacji gorącego powietrza i pary (zakres temperatury: 30-300oC)
- gotowanie w parze (zakres temperatury: 30-130oC)
- regenerację potraw
W pamięci pieca znajduje się 100 programów z 5 krokami każdy. Istnieje także możliwość własnego programowania cyklu obróbki termicznej. Szybkie chłodzenie komory gotującej znacznie ułatwia pracę, pozwalając na przygotowanie np. mięsa w temperaturze 160ºC i zaraz po tym dodatków w temperaturze 99ºC. Automatyczny podgrzew komory zapewnia optymalne podniesienie temperatury do obróbki termicznej, zanim produkty zostaną do niej włożone.
W wyposażeniu 4-punktowa sonda termiczna niezastąpiona w pieczeniu bardzo dużych sztuk mięsa.
Wentylator o dwukierunkowych obrotach odpowiednio reguluje krążenie gorącego powietrza w komorze przy długotrwałym pieczeniu potraw lub utrzymywaniu ich we właściwej temperaturze. Autostart znacznie ułatwi rozplanowanie pracy w kuchni.
Piec RETIGO VISION ORANGE to urządzenie łatwe w utrzymaniu czystości. - w wyposażeniu półautomatyczne mycie.
Podwójna szyba drzwi zapobiega przypadkowym poparzeniom. Dwustopniowe otwieranie drzwi zabezpiecza przed gwałtownym kontaktem z gorącym powietrzem lub parą podczas obróbki termicznej. Wanienka do odprowadzania skroplin dodatkowo podnosi higieniczność urządzenia.