PIEC KONWEKCYJNO PAROWY KROMET PK-4
- Wymiary: 750x803x580 mm
- Moc: 3,6 kW
- Zasilanie: 230 V
- Zakres temperatur: 50-250 C
- Pojemność: 4x GN 1/1
Optymalne warunki obróbki termicznej
Równomierny rozkład temperatur uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza daje ten sam efekt pieczenia we wszystkich poziomach.
Wentylator z autorewersem zapewnia uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca.
Sonda termiczna zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy gwarantując jej właściwe przygotowanie.
Naparowanie komory tworzy optymalną atmosferę dla produktów nadając potrawom właściwe walory smakowe.
Łatwość obsługi i serwisowania
Czytelny panel sterowania umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów.Możliwość wyboru pracy według parametru czasu.
Łatwość serwisowania zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki pracy lub z sondą termiczną
Higiena przede wszystkim
Higieniczna komora zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie pieca umożliwia utrzymanie higieny wnętrza pieca.
Wyjmowane prowadnice łatwo demontowane do czyszczenia i ukrztałtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika, wzdłużny układ pojemników umożliwia zastosowanie -GN 1/1 , GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3.
Bezpieczeństwo użytkownika Podwójna szyba w drzwiach zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury w obudowie drzwi
Dwustopniowy system otwierania i zamykania drzwi z funkcją zatrzaskiwania umożliwia rozszczelnienie i bezpieczne wydostanie się pary a następnie otwarcie drzwi i ich bezproblemowe zamknięcie.
Sygnalizacja stanu "OTWARTYCH" drzwi pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem.
Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory zapewniając optymalne warunki pracy.
Piec konwekcyjno-parowy firmy KROMET to wszechstronne urządzenie, umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych, gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw. Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem, gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa, precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw, pozwalająca na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw, można prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw bez obawy przenikania zapachów na poszczególnych poziomach.
SATYSFAKCJA KLIENTA TO NASZ PRIORYTET !
W związku ze sporą rotacją towaru, prosimy przy zamówieniu zapytać nas o czas dostawy !
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|
Informacje o firmie:
Invest Horeca Bistro 33-300 Nowy Sącz, Zawiszy Czarnego 24
Biuro handlowe: Węgierska 78
|