Opis produktu
Piec włoskiego producenta firmy ELECTROLUX. Nadaje się idealnie do obróbki termicznej mięsa, ryb, dodatków, potraw z ziemniaków, wypieków oraz regeneracji głęboko mrożonych produktów. Po przez zastosowanie bezpośredniego nawilżania parą wodną z mozliwościa regulacji stopnia naparowania sprawdza sie świetnie w obróbce termicznej róznego typu mięs.
Komora pieca CFE 61/R wykonana jest w całosci ze stali nierdzewnej AISI 304 (10/10) z zaokrąglonymi rogami ułatwiającymiutrzymanie urzadzen w czystości.
Specjalnie wyprofilowana zlewka na spodzie komory urządzenia zbiera wodę kondensacyjną i doprowadza ją do kanalizacji.
7 programów trybu pracy:
- gotowanie z niskimpoziomem wilgotności
- gotowanie z pośrednim niskim poziomem wilgotności
- gotowanie z średnim poziomem wilgotności
- gotowanie z pośrednim wysokim poziomem wilgotności
- gotowanie z wysokim poziomem wilgotności
- schładzanie komory pieca
- gotowanie bez nawilżania
Drzwi komory wykonane z podwójnej o niskiej przepuszczalności termicznej szyby.
Gwarancja producenta: 1 rok
Urządzenie wyprodukowane w całości z włoskich komponentów w oparciu o wspołczesne wzorce oraz normy HACCP
DANE TECHNICZNE:
Pojemność: 6xGN 1/1 40 mm
Dystans pomiędzy prowadnicami: 60 mm
Wymiary pieca: 860x746x633 (h) mm
Panael kontrolny: manualny/wodoszczelny
Zakres temperatury: 30-300 st. C
Timer: 0-120 min, ∞
Programator: 7 programów trybu pracy
Wentylator: 1
Moc: 7,7 kW
Zasilanie: 400 V/3N 50 Hz
Waga: 80 kg