Piece konwekcyjne z naparowaniem P-3W, P-3Wx i P-3p, to seria profesjonalnych urządzeń dla małych i średnich firm gastronomicznych i cateringowych. Doskonale sprawdzają się tam, gdzie wymagana jest różnorodność i szybkość, a przede wszystkim perfekcja przygotowania potraw. Przeznaczone są do pieczenia ciast oraz potraw mięsnych, drobiu i ryb. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych, piece konwekcyjne z naparowaniem gwarantują doskonałe efekty obróbki termicznej produktów spożywczych.
Równomierny rozkład temperatur w komorze, umożliwia doskonałe pieczenie potraw na kilku poziomach, bez obawy o przenikanie zapachów. Funkcja naparowania, zapewniająca właściwy poziom wilgotności podczas obróbki, pozwala na optymalne wykorzystanie pieców tej serii i gwarantuje uzyskanie oczekiwanych walorów smakowych i jakości potraw.
Czytelny i łatwy w obsłudze panel sterowniczy zapewnia pełen komfort pracy. Piec konwekcyjny P-3p przeznaczony jest przede wszystkim do pieczenia ciast i pieczywa, szczególnie produtów mrożonych i półfabrykatów. Piec może pracować samodzielnie lub jako moduł, którego podstawę stanowi, służący do sezonowania ciasta, garownik.
Piece P-3W i P-3Wx stanowią serię kompatybilnych ze sobą modułów, których odpowiednie dobranie i zestawienie, pozwoli zaspokoić potrzeby zarówno mniejszych, jaki i większych kuchni potrzeby zarówno mniejszych, jaki i większych kuchni.