Piece SMART Line+ nadaja sie idealnie do obróbki termicznej mięsa, ryb, dodatków, potraw z ziemniaków, wypieków oraz regeneracji głęboko mrożonych produktów. Po przez zastosowanie bezpośredniego nawilżania parą wodną z mozliwościa regulacji stopnia naparowania od 0 do 100% sprawdza sie świetnie w obróbce termicznej róznego typu mięs.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii budowy komory pieca, uzyskujemy lepsze efekty w jakości oraz szybkości przygotowanych produktów. Specjalna konstrukcja komory gotowania, wentylatorów oraz ich obudowy wpływa na jednorodny obieg przepływu powietrza, unikalny dla tego rodzaju urządzenia.
Komory pieców TECNOVesta sa wykonane w całości ze stali nierdzewnej AISI 304 (10/10) z zaokrąglonymi rogami ułatwiającymiutrzymanie urzadzen w czystości.
Drzwi komory wykonane z podwójnej o niskiej przepuszczalności termicznej szyby.
Gwarancja producenta: 1 rok
Urządzenie wyprodukowane w całości z włoskich komponentów w oparciu o wspołczesne wzorce oraz normy HACCP
DANE TECHNICZNE:
Pojemność: 10xGN 1/1 mm
Dystans pomiędzy tacami: 80 mm
Wymiary pieca: 920x680x1020 mm
Panael kontrolny: cyfrowy
Zakres temperatury: 50-270 st. C
Programator: 50 programów
Nawilzanie parą: bezpośrednie z regulacją od 0-100%
Wentylator: 3 z autorewersem
Moc: 13,8 kW
Zasilanie: 400 V
OPCJONALNIE:
- system myjący
- sonda