Piec do wypieku pizzy włoskiej firmy ITALFORNI model TKB-2 I/R dwukomorowy, pobór mocy 13 Kw z systemem ekonomicznej pracy po nagrzaniu pobór prądu spada o połowę do 6,5 Kw, napięcie 400V.
Wydajność pieca: 12 sztuk pizzy o średnicy 32cm lub 4 pizze o średnicy 45cm.
Na tym piecu dobry pizzer jest w stanie wypiec 40-50 sztuk pizzy o średnicy 45cm podczas godziny pracy bezpośrednio przy piecu.
Piec równo wypieka pizze, a przy dużym natężeniu ruchu i z czym się to wiąże częstym otwieraniu drzwiczek od pieca nie wytraca szybko temperatury!
Piec po wymianie grzałek w każdej z komór oraz wymianie bezpieczników i kabli instalacji wewnętrznej na mocniejsze. Dzięki tym wymianom spada do minimum ryzyko awarii podczas pracy pieca.
Uwaga!
1. Brak jednej obudowy uchwytu i pęknięta jedna gałka sterownia temperatura (bez problemu można zamówić np. w firmie która mieści się w Zielonej Górze)
2. Pęknięta jedna płyta szamotu (do pieca wchodzą 4 płyty), w żaden sposób nie przeszkadza to w pracy, ponieważ nie ma ubytków i dwie pęknięte części pasują po wsadzeniu na styk. (bez problemu można skleić klejem do szamotu).
Ja nie zrobiłem tego, bo moim pizzerom to nie przeszkadzało w pracy.
Do pieca dokładam gratis: Składaną podstawę, okap ze stali nierdzewnej o wymiarach 200x160x60cm oraz profesjonalny środek do utrzymywania w czystości pieca firmy 3M (świetnie usuwa wszelkie przebarwienia i nadaje piękny błysk, piec będzie pięknie się prezentował na sali konsumpcyjnej).
Wartość podstawy która kupiłem nową w 2006r to 1000zl, okap był robiony na zamówienie i kosztował wtedy 3000zl. Także, nie daje byle czego gratis :-).
Wystawiam Fakturę Vat. Cena to 2700 zl brutto.
Odbior osobisty w Zabrzu.
Kontakt 517[zasłonięte]777.