Misją firmy BakePartner®, producenta urządzeń PizzaMaster było zbudowanie najlepszego pieca do pizzy na świecie. PizzaMaster® jest produktem właśnie tej wizji. Dzięki wysokiej wydajności, optymalnemu rozkładowi ciepła, całkowicie elektronicznemu sterowaniu, proces pieczenia w piecach PizzaMaster® odbywa się szybciej oraz równomierniej w porównaniu do innych wiodących, światowej klasy modeli pieców do pizzy.
Piece do pizzy PizzaMaster z serii CounterTop®
Piece CounterTop® charakteryzują się dużą wysokością komór oraz przyjazną dla użytkownika możliwością cyfrowej kontroli wypieku. Umożliwia to nie tylko pieczenie perfekcyjnych pizz, ale również każdego rodzaju żywności. Piece CounterTop® są najlepszym rozwiązaniem dla restauracji, barów, hoteli, kawiarni, stacji benzynowych, sklepów ogólnospożywczych oraz innych punktów wydawania żywności a także dla klientów indywidualnych.
Wyposażenie standardowe pieców CounterTop®:
Cyfrowy wyświetlacz; funkcja Turbo-start; dwie niezależnie regulowane strefy ciepła w piecu; timer z ręcznym wyłączeniem alarmu; automatyczny timer wraz alarmem; podwójne oświetlenie halogenowe dla każdej komory; zewnętrzna powierzchnia wykonana ze stali nierdzewnej; solidne, drzwi z ergonomicznymi uchwytami oraz ogromną szybą; wysoka, jednolita moc grzewcza; wskaźniki termostatu, turbo-start oraz funkcja serwis; specjalna płyta szamotowa wykonana z gliny; niskie zużycie energii.
Wygoda z wyjątkową pojemnością
Piece PizzaMaster® łączą w sobie wygodę, wydajność i pojemność jak żaden inny piec do pizzy. Przeznaczone są one do pieczenia szerokiej gamy produktów spożywczych. Charakteryzuje je trwałość i przystosowanie do pracy 24h / 7 dni w tygodniu. Dzięki wysokiej wydajności i optymalnemu rozprowadzeniu ciepła, piece te są idealnym rozwiązaniem dla restauracji, gdzie bezpieczeństwo oraz wydajność jest niezbędna.
Różnorodność i wydajność
Aby z łatwością wypiekać dobrej jakości pizzę, potrzebny jest piec z odpowiednią płytą szamotową, wysoką temperaturą, jednolitym rozłożeniem ciepła, czułymi kontrolkami ciepła, ułatwionym dostępem do komór, szybkim uzyskiwaniem żądanej temperatury oraz atrakcyjnym wyglądzie. Oznacza to, że potrzebujesz nowoczesnego pieca wypiekającego tradycyjnie pizzę. Menu Twojej restauracji jest zróżnicowane? Twój piec musi dopasowywać się do pieczenia mięsa, ziemniaków, lasagne oraz znakomitej jakości chleba, ciast oraz ciasteczek? Piece CounterTop spełniają wszystkie powyższe wymagania w niepowtarzalny i pierwszorzędny sposób. Piece z serii CounterTop® dostępne są w 5 rożnych wielkościach i mogą być wyposażone w 1 lub 2 niezależne komory. W celu dodatkowej elastyczności, jedna lub obydwie komory mogą być dodatkowo podzielone poprzez umieszczenie dodatkowej płyty szamotowej i elementu grzewczego. Możliwość ta jest dostępna nawet po dokonanym już zakupie.
Specjalna gliniana płyta grzewcza z funkcją Crisp
Każdy szef kuchni ma świadomość, że pizza to wspaniałe danie. Brzegi pizzy powinny być lekkie, i chrupkie, a dodatki upieczone tak, by nie utraciły kolorów oraz smaku. To właśnie czyni pizzę perfekcyjną. Jednym z podstawowych sekretów jest płyta szamotowa, dlatego też PizzaMaster® poszedł o krok do przodu. Nasza płyta stworzona jest ze specjalnej, naturalnej gliny z drobną teksturą (prowokującą niewielki strumień powietrza pod pizzą), dokładnie wypalanej po to aby otrzymać optymalną wytrzymałość oraz porowatość. Rezultat mówi sam za siebie. Naszym zdaniem, jeżeli piec piecze doskonałą pizze, może ona również piec perfekcyjnie cokolwiek innego. A wszystko to uzyskane jest przez możliwość pełnej kontroli pieca.
Optymalna moc i całkowita kontrola
Potrzebna moc i pełna kontrola nad procesem pieczenia – wszystko to osiągalne jest w piecach CounterTop® dzięki łatwemu, niezależnemu elektronicznemu sterowaniu temperatury, w strefie górnej, jak i dolnej. Funkcja turbo-start powoduje nagrzanie pieca natychmiastowo, a podwójny timer z alarmem umożliwia ustawienie czasu pieczenia ręcznie albo automatycznie dla wszystkich zapiekań poprzez naciśnięcie jednego przycisku.
Ergonomiczność, znakomity wygląd i wysoki poziom wykonania
Wszystkie piece PizzaMaster® posiadają wyjątkowo wytrzymałe, łatwe do otworzenia drzwi z przestronną szybą oraz komorę z halogenowym oświetleniem. Powierzchnia wykonana ze stali nierdzewnej jest lśniąca i wypolerowana, łączenia, tak jak śruby i nitowania są wręcz niewidoczne. To zapewnia funkcjonalne piękno. Ponadto, ukryta jest wyjątkowa, efektywna i przestronna koncepcja izolacyjna, służąca środowisku, która współgra z wymaganiami użytkownika i łatwością czyszczenia pieca.
Wyposażenie opcjonalne (za dopłatą):
Kolorystyka Royal Gold lub Phantom Black z polerowanej stali nierdzewnej
Coraz częściej, dzisiejsze restauracje mają otwartą kuchnię, a co za tym idzie piec jest także obiektem tworzącym charakter pomieszczenia. Projektanci oraz inżynierowie BakePartner® stworzyli oryginalny wygląd, który zmieni sposób myślenia i spojrzenie na profesjonalne piece do pizzy. Royal Gold (kolor złoty) lub Phantom Black (kolor czarny) są opcjami spełniającymi marzenia projektantów. Piec PizzaMaster® o ekskluzywnym wyglądzie będzie niepowtarzalnym skarbem oraz swoistym centralnym dziełem sztuki w każdej restauracji.
Zastosowanie na statku
Wszystkie piece PizzaMaster® CounterTop można wykonać w wersji umożliwiającej zasilenie napięciem na statkach, jachtach. Możemy również dostarczyć każdy piec z serii CounterTop® w wersji na napięcie określone przez klienta.
Wersja wysokotemperaturowa
Specjalna wersja 500°C/932°F umożliwia wypiek specjalnego typu pizz takich jak Napoli, pieczywa lub innych produktów, które wymagają bardzo wysokiej temperatury pieczenia.
Podstawa ze stali nierdzewnej
Bardzo praktyczna podstawa wykonana ze stali nierdzewnej sprawia, że ulokowanie każdego pieca CounterTop jest niezmiernie proste. W wyposażeniu standardowym znajdują się dwie prowadnice i kółka z blokadą. Podstawa posiada gładkie powierzchnie w celu łatwego utrzymania czystości. Dodatkowym wyposażeniem mogą być dodatkowe prowadnice.