|
6500,- zł
Zalety parownika
Piec ciśnieniowy ELECTROLUX S 33 jest automatycznie pracującym urządzeniem szybko gotującym, służącym gotowaniu ziemniaków, wszelkiego rodzaju warzyw, ryżu, ryb, klopsów mięsnych, drobiu itd. Równie wydajny jest w przypadku odmrażania i podgrzewania głęboko mrożonych produktów żywnościowych, zarówno mrożonych surowców jak i gotowych potraw, w pojedynczych lub zbiorowych pojemnikach. Parowanie ciśnieniowe skraca czas przygotowania potraw w porównaniu z tradycyjnymi urządzeniami (kotły warzelne, piekarniki) o 40 - 60%. Szybkowar ciśnieniowy jest przeznaczony szczególnie dla średnich kuchni w gastronomii i hotelarstwie. Ze względu na swą wielostronność i krótkie czasy gotowania jest wyjątkowo przydatny w lokalach a la tarte.
Także w kuchniach zakładowych, szpitalnych, domach opieki, instytucjach jego zalety są nieocenione, szczególnie w dobie rosnącego zastosowania mrożonych warzyw. Dodatkowo odgrywa dużą rolę w przypadku przygotowania potraw dietetycznych, gotowaniu z zachowaniem wartości odżywczych, uzyskiwaniu jednakowych (powtarzalnych) wyników gotowania i bardziej elastycznym dopasowaniu do systemów wydawczych.
Przykładowo, utrata zawartości witaminy C podczas gotowania ziemniaków w procesie ciśnieniowym wynosi tylko ca. 20 %, podczas gdy w gotowaniu konwencjonalnym wynosi ona około 40%. Podobnie jest także z zawartością witaminy C we wszystkich rodzajach warzyw.
pojemność 3x1/1 GN ciśnienie 0,7-1,0 bar regulacja czasu pracy do 60 min lub ciagła temperatura 124,7 st.C pojemniki GN nie są wliczone w cenę
przykładowe wydajności steamera
Urządzenie sprawne technicznie! Zachowane oryginalne podzespoły. Urządzenie przeszło techniczny przegląd w autoryzowanym serwisie! wymiary ogólne 500x750x810 mm moc 15 kW zasilanie 400V stan bardzo dobry
|
|