Często nasi klienci chcą zmierzyć się z budową pieca do wypieku chleba, pizzy samodzielnie bądź z pomocą miejscowego zduna, lub firmy zajmującej się takimi wykonawstwami.
W takim przypadku proponujemy, tylko palenisko rdzeń pieca, wraz z wejściem i otworem wylotowym spalin, czyli serce całej budowli. Bez zewnętrznego wykończenia - kosmetyki.
Pozwala to uniknąć późniejszych rozczarowań, że piec nie wypieka właściwie, że piec pęka, że potrawy nie są wcale takie smaczne i właściwie wypieczone.
Na tej aukcji
oferujemy najwyższej klasy profesjonalny, piec szamotowy
NAWÓJ przy znacznie niższych kosztach.
Cena naszych pieców dostarczonych i zainstalowanych jest mniejsza, dzięki szczegółowo przemyślanych funkcji projektowych, które umożliwiają praktycznie jednodniowy montaż paleniska - rdzenia.
Najważniejszy fakt konstrukcyjny, mający zdecydowany wpływ na użytkowanie, to ułożenie
klinowanych cegieł szamotowych i kształt sklepienia, grubość 11,4 cm.
Kształt sklepienia pieca i proporcjonalna wielkość otworu załadowczego w piecu i wylotu spalin, tworzy doskonały kształt do spalania (i nagrzewania), dzięki czemu długie płomienie wędrują wzdłuż całego półkolistego paleniska aż do wylotu kominowego bez zerwania w żadnym rogu.
Ciężar samego sklepienia (bez podłogi), czyli podstawowej masy akumulacyjnej to ok.
395 kg.
Dzięki klinowaniu cegieł fugi mają jednakowy wymiar, co eliminuje pęknięcia strukturalne i w zdecydowany sposób wpływa na długowieczność i bezawaryjność pieca.
Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.
Informacje: 602
[zasłonięte] 809 |
salon wystawowy - kontakt
Oferta skierowana do pizzeri, gospodarstw agroturystycznych i klientów indywidualnych.
Cena na tej aukcji obejmuje: Piec NAWÓJ 1 (rdzeń pieca - sklepienie) + podłoga, z wejsciem załadunkowym i wyjściem kominowym (stalowym) bez izolacji zewnętrznej, bez wykończenia zewnętrznego i postumentu (podstawy),
Z względu na duży ciężar, piec dostarczany jest w elementach na palecie, do szybkiego montażu.
Opcjonalnie usługa instalacji z transportem: + 680 zł, w promieniu 80 km od siedziby firmy.
Cena pieca NAWÓJ 1 pod klucz z izolacją zewnętrzną sklepienia i wykończeniem według ustaleń, ustalana jest indywidualnie. Piece kompleksowo pod "klucz", lub same paleniska - rdzenie, budujemy w woj.
małopolskim, śląskim, świętokrzyskim, opolski i dolnośląskim.
Piec NAWÓJ 1 wymiary
wewnętrzne:
szerokość: 83 cm, głębokość: 110 cm, wysokość w szczycie: ok. 45 cm, powierzchnia: 0,92 m
wymiary docelowe wejścia: szerokość: 45 cm, wysokość: 25 cm
Grubość (akumulacyjnego): sklepienia 14,2 cm ! grubość prefabrykatów bocznych: 5 cm
Wymagana (zalecana) podstawa pod piec Nawój 1
szerokość: 115 cm, głębokość: 180 cm, zalecana wysokość: ok. 100 cm
- palenisko - rdzeń, czyli główny, podstawowy element który jest narażony w najwyższych przedziałach na szok termiczny, zbudowany jest z wysokiej jakości cegły szamotowej (klinowane). Zastosowanie odpowiedniej dylatacji paleniska - rdzenia pieca, od reszty konstrukcji, gwarantuje długowieczność i stabilność strukturalną konstrukcji
- Sklepienie półkoliste jest samonośne o wysokiej wytrzymałości konstrukcyjnej. Eliminuje to potrzebę stosowania spinek stalowych.
- Sklepienie grubości 115 mm i 50 mm grubości ścianki boczne paleniska, gwarantują wystarczającą masę grzewczo - akumulacyjną, do pieczenia chleba, utrzymując ciepło przez wiele godzin.
- Wysokość ok. 45 cm w szczycie pieca, pozwalają piec efektywnie i równomiernie.
- Położenie i proporcjonalna wielkość otworu załadowczego w piecu i wylotu spalin, tworzy doskonały kształt do spalania, dzięki czemu długie płomienie wędrują wzdłuż całego półkolistego paleniska aż do wylotu kominowego bez zerwania w żadnym rogu.
- Prefabrykowane elementy z niskocementowych betonów ogniotrwałych są ograniczone do ścian bocznych i przejścia - wylotu kominowego. Korzystanie z tych samych elementów prefabrykowanych dla wszystkich szerokości pieca pozwala na dużą elastyczność rozmiaru, zachowując niskie koszty końcowe.
- Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.