Aktualnie z względu na sezon i dużą ilość zamówień, termin wysyłek i instalacji, dla klientów indywidualnych, firm zduńskich i realizacje dla pizzeri, mogą się wydłużyć DO 30 dni. PRZEPRASZAMY
Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.
Informacje: 602
[zasłonięte] 809 |
salon wystawowy - kontakt
Cena dostawy obejmuje: Piec NAWÓJ 1 (rdzeń pieca - sklepienie) + podłoga, z wejsciem załadunkowym i wyjściem kominowym bez izolacji zewnętrznej, bez wykończenia zewnętrznego i postumentu (podstawy),
Z względu na duży ciężar, piec dostarczany jest w elementach na palecie, do szybkiego montażu.
Opcjonalnie usługa instalacji z transportem: + 680 zł, w promieniu 80 km od siedziby firmy.
Cena pieca NAWÓJ 1 pod klucz z izolacją zewnętrzną sklepienia i wykończeniem według ustaleń, ustalana jest indywidualnie. Piece kompleksowo pod "klucz", lub same paleniska - rdzenie, budujemy w woj.
małopolskim, śląskim, świętokrzyskim, opolski i dolnośląskim.
Piec NAWÓJ 1 wymiary
wewnętrzne:
szerokość: 83 cm, głębokość: 110 cm, wysokość w szczycie: ok. 45 cm, powierzchnia: 0,92 m
wymiary docelowe wejścia: szerokość: 45 cm, wysokość: 25 cm
Grubość (akumulacyjnego): sklepienia 14,2 cm ! grubość prefabrykatów bocznych: 5 cm
Wymagana (zalecana) podstawa pod piec Nawój 1
szerokość: 115 cm, głębokość: 180 cm, zalecana wysokość: ok. 100 cm
Często nasi klienci chcą zmierzyć się z budową pieca do wypieku chleba, pizzy samodzielnie bądź z pomocą miejscowego zduna, lub firmy zajmującej się takimi wykonawstwami.
W takim przypadku proponujemy, tylko palenisko rdzeń pieca, wraz z wejściem i otworem wylotowym spalin, czyli serce całej budowli.
Pozwala to uniknąć późniejszych rozczarowań, że piec nie wypieka właściwie, że piec pęka, że potrawy nie są wcale takie smaczne i właściwie wypieczone.
Najwyższej klasy profesjonalny, piec szamotowy
NAWÓJ przy znacznie niższych kosztach.
Cena naszych pieców dostarczonych i zainstalowanych jest mniejsza, dzięki szczegółowo przemyślanych funkcji projektowych, które umożliwiają praktycznie jednodniowy montaż paleniska - rdzenia.
Najważniejszy fakt konstrukcyjny, mający zdecydowany wpływ na użytkowanie, to ułożenie
klinowanych cegieł szamotowych, grubość sklepienia to 11,4 cm.
Ciężar samego sklepienia (bez podłogi), czyli podstawowej masy akumulacyjnej to ok.
395 kg.
Dzięki klinowaniu cegieł fugi mają jednakowy wymiar, co eliminuje pęknięcia strukturalne i w zdecydowany sposób wpływa na długowieczność i bezawaryjność pieca.
- palenisko - rdzeń, czyli główny, podstawowy element który jest narażony w najwyższych przedziałach na szok termiczny, zbudowany jest z wysokiej jakości cegły szamotowej (klinowane). Zastosowanie odpowiedniej dylatacji paleniska - rdzenia pieca, od reszty konstrukcji, gwarantuje długowieczność i stabilność strukturalną konstrukcji
- Sklepienie półkoliste jest samonośne o wysokiej wytrzymałości konstrukcyjnej. Eliminuje to potrzebę stosowania spinek stalowych.
- Sklepienie grubości 115 mm i 50 mm grubości ścianki boczne paleniska, gwarantują wystarczającą masę grzewczo - akumulacyjną, do pieczenia chleba, utrzymując ciepło przez wiele godzin.
- Wysokość ok. 45 cm w szczycie pieca, pozwalają piec efektywnie i równomiernie.
- Położenie i proporcjonalna wielkość otworu załadowczego w piecu i wylotu spalin, tworzy doskonały kształt do spalania, dzięki czemu długie płomienie wędrują wzdłuż całego półkolistego paleniska aż do wylotu kominowego bez zerwania w żadnym rogu.
- Prefabrykowane elementy z niskocementowych betonów ogniotrwałych są ograniczone do ścian bocznych i przejścia - wylotu kominowego. Korzystanie z tych samych elementów prefabrykowanych dla wszystkich szerokości pieca pozwala na dużą elastyczność rozmiaru, zachowując niskie koszty końcowe.
- Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.