Piła do cięcia mięsa i kości FK 22 i FK 32 są w całości wykonane ze stali szlachetnej obrobionej z najwyższą precyzją. Można je z powodzeniem stosować w rzeźniach, w zakładach mięsnych, w przygotowalniach produktów, w dużych kuchniach i w zakładach gastronomicznych do prowadzenia rozbioru i porcjowania świeżego i zamrożonego mięsa z kością lub bez kości. Przy konstrukcji urządzeń zastosowana została najnowsza wiedza z zakresu ergonomii i ekonomiki pracy. Mechaniczne urządzenia zabezpieczające i instalacja elektryczna odpowiadają obowiązującym międzynarodowym wymaganiom dotyczącym bezpieczeństwa i higieny zgodnie z dyrektywą maszynową WE. Stopień ochrony IP 55.
Jedna linia produktu, dwie wersje wydajności
FK 22 i FK 32 to najwyższa technologia bez kompromisów w kwestii jakości. FK 32 osiąga lepsze rezultaty w codziennej pracy ciągłej z wymaganiami dużej wydajności przemysłowej przy szybkości cięcia do 24 m/sek. W wersji seryjnej piły Bizerba wyposażone są w:
> Regulowaną grubość porcji w skali 10-190 mm
> Automatyczny system napinania i luzowania brzeszczotu oraz zgarniania resztek
> Odchylany dociskacz produktu ciętego połączony z listwą osłony brzeszczotu
> Foliowany włącznik i wyłącznik z lampką sygnalizacyjną
> Zabezpieczenie silnika z hamulcem