PH 11,5 L-Arginina 50 ml
Osiągnij równowagę pH za pomocą aminokwasu!Arginina należy do grupy aminokwasów względnie egzogennych, co oznacza, że w przypadku, gdy w organizmie powstaje zwiększone zapotrzebowanie na argininę, na przykład w okresie wzrostu, braki argininy należy uzupełnić, przyjmując ją wraz z pożywieniem.Pomaga odtruwać wątrobę, wspomaga usuwanie produkowanego w organizmie toksycznego amoniaku, jak również ma dobroczynny wpływ w przypadku zaburzeń pracy nerek oraz urazów. Przyczynia się do uwalniania, produkowanego przez przysadkę mózgową, hormonu wzrostu, który ma ogromny wpływ na przyrost masy mięśniowej. Utrata tkanki tłuszczowe również odbywa się przy udziale l-argininy. Pobudza ona wytwarzanie insuliny, nie powodując jednocześnie podniesienia poziomu cukru we krwi, co jest nieodzowne w procesach odbudowy organizmu. Zwiększa odporność oraz siłę mięśni. Przyczynia się do wytwarzania kolagenu (ważnego budulca tkanki łącznej), wzmacnia ścięgna i włókna mięśniowe. Zapobiega uszkodzeniom tkanek, a rozkładając produkty uboczne białkowej przemiany materii, wspomaga regenerację mięśni.Naturalne źródła argininy: nasiona słonecznika, ziarna sezamu, chleb pszenny razowy, brązowy ryż, mąka owsiana, kukurydza prażona, orzechy włoskie, chleb świętojański, desery na bazie żelatyny, czekolada.Nasz organizm sam z siebie nie potrafi wytwarzać wodorotlenków, ale potrafi uzyskiwać je z pożywienia. Natomiast kwasy produkuje samodzielnie w trakcie procesów przemiany materii.W celu uniknięcia zakwaszenia organizmu oraz oszczędzania nagromadzonych w naszym ciele (np. w kościach) zapasów substancji zasadowych, należy dostarczać organizmowi odpowiednich ilości składników zasadowych (składników mineralnych, soli pierwiastków śladowych). Skład pH 11,5 L-Arginin:Woda oczyszczona za pomocą odwróconej osmozy, L-argininaZalecane dawkowanie: profilaktycznie: dziennie 5-10 ml, po jedzeniu, z wodą lub innym napojem,
w ramach kuracji: dziennie 10-15 ml, po jedzeniu, z wodą lub innym napojem.
Producent: Crystal Institute Kft. Węgry