Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu.
Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Składniki:
Bazylia*(34,6%), olej słonecznikowy*, woda, oliwa z oliwek extra virgin*(10,6%), orzechy nerkowca*,
parmezan*(2,9%), mąka ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, ser owczy*, sól, orzechy pinii*,
czosnek*, regulator kwasowości - kwas mlekowy.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli IT BIO CPB 4966.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 299 kcal (1236 kJ)
białko - 3,5 g
węglowodany - 7,3 g
tłuszcz - 28 g
błonnik - 2,5 g
sód - 0,4 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Data przydatności do spożycia nie krótsza niż: 31.10.2016
alce nero jest włoskim stowarzyszeniem producentów skupionych wokół rozwijania idei rolnictwa ekologicznego. Specjalizacja, innowacja technologiczna oraz szczególna dbałość o proces produkcji, charakteryzuje wszystkich członków Alce Nero.
Każdy surowiec używany podczas produkcji przechodzi restrykcyjne kontrole jakości, nie tylko pod kątem potencjalnej zawartości substancji szkodliwych, ale również pod kątem właściwości organoleptycznych. Priorytetem jest zachowanie najwyższej wartości biologicznej każdego produktu, ale również zagwarantowanie klientom pełnej satysfakcji kulinarnej. Produkt ma być nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim smaczny.
Specjalnością Alce Nero są w 100% ekologiczne, tradycyjnie włoskie produkty, które firma Bio Planet ma przyjemność zaprezentować polskim klientom.
Pierwsza kategoria produktów zawiera najbardziej charakterystyczne dla Włoch specjały, takie jak: makarony semolinowe z pszenicy durum, makarony orkiszowe, sosy oraz przetwory pomidorowe, ekologiczne miody, soki owocowe, przyprawy itp.Alce Nero współpracuje również z ekologicznymi rolnikami w Ameryce Południowej oraz Azji. W ramach jednego projektu Fair Trade (Sprawiedliwy Handel) powstały takie produkty Alce Nero jak np. ekologiczne kawy i herbaty Fair Trade.
*************************************************************************************************************************