Pesto Genovese jest jedną z najbardziej znanych przypraw do makaronu we Włoszech i na świecie.
Pochodzi z Ligurii. Jego głównym składnikiem jest bazylia, rosnąca we wszystkich częściach basenu Morza Śródziemnego, ale to właśnie w Ligurii została doceniona i dzięki niej zyskała popularność na całym świecie.
Doskonała przyprawa do“Troffie” oraz “Trenette”. Znakomita z wieloma rodzajami makaronu: linguine, spaghetti, penne, fusilli i potato gnocchi. Można stosować również jako dressingo do kanapek lub krakersów.
Skład: świeża bazylia (60%), olej słonecznikowy, włoski ser podpuszczkowy (mleko, sól, podpuszczka), ser "Pecorino", oliwa z oliwek, sól, orzeszki piniowe (2%), regulator kwasowości: kwas mlekowy
Słoiczek szklany: 140 gram
O nas:
Sprzedajemy wina z różnych stron świata, pochodzące z własnego importu - w cenach półhurtowych.
Oferujemy pomoc przy doborze win.
Organizujemy degustacje i spotkania z winiarzami.
Oferujemy także włoskie i hiszpańskie specjały na stół smakoszy, kawę i wyroby tytoniowe.
Znajdziecie nas na www.montedivino.pl