EKOLOGICZNE, czyli niepryskane sztucznymi nawozami i chemikaliami!!!
Amigdalina, powszechnie znana jako witamina B-17, jest suplementem diety, naturalnym chemioterapeutykiem, który znaleźć można szczególnie w pestkach moreli.Zastosowanie amigdaliny w metabolicznym leczeniu raka.
Zwykle obserwuje się dwa rodzaje efektów terapii metabolicznej amigdaliną. Można je uznać za efekty subiektywne i obiektywne.
Efekt subiektywny obserwuje się natychmiast po rozpoczęciu leczenia – to zmniejszenie bólu, którego wskazówką jest zazwyczaj zmniejszenie dawek środków przeciwbólowych lub narkotyków; poprawa samopoczucia, zwiększenie apetytu, zniknięcie odoru, wzrost energii i wytrzymałości chorego, przyrost wagi oraz wzrost siły mięśni.
Efekt obiektywny to poprawa wyników badania krwi i moczu, zwiększona regeneracja tkanek, zmniejszenie obrzęków, spadek poziomu gonadotropiny kosmówkowej w moczu i osoczu oraz cofnięcie się wszystkich objawów choroby. Efekty te objawiają się w ciągu 3 tygodni leczenia, a najpóźniej w przeciągu czterech miesięcy. Całkowity efekt można zaobserwować w zasadzie po 4 miesiącach leczenia, maksymalnie – po roku.
Generalnie rzecz biorąc, w trakcie terapii komórki nowotworowe zostają zaatakowane natychmiast. W przypadku niektórych typów nowotworu, np. raka kości lub mózgu, witamina B17 potrzebuje więcej czasu by wniknąć do chorych tkanek. Według dr. Krebsa na leczenie B17 najszybciej reaguje rak skóry.
Produkty oznaczone certyfikatem BIO , zapewniają czystość produktu począwszy od
uprawy biologicznej czyli absolutny zakaz stosowania herbicydów i pestycydów w czasie wzrostu a także wspomagań chemicznych potęgujących plony.
Zakaz dotyczy także użycia chemii wspomagającej suszenie i konserwującej produkt ostateczny jak i koloryzatorów oraz polepszaczy zapachowych. Produkt nie jest genetycznie modyfikowany. Integracja chemii w całym tym procesie posiada odzwierciedlenie w produkcie końcowym , który to nie rzadko jest obciążony mniej lub więcej metalami ciężkimi i innymi związkami chemicznymi mającymi ujemny wpływ na zdrowie.
Pestki są ze świeżej dostawy - z długą datą przydatności do spożycia: do KOŃCA 2012 r
Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
Gorzkie pestki moreli zawierają znacznie więcej składników aktywnych niż odmiany słodkie,które są jednak również bardzo pożądane.
Witamina B17 jest źródłem składników : witaminy B15 (kwasu pangamowego), kwasu salicylowego(bakteriobójczego)
Przechowywać: w miejscach suchych i chłodnych, niedostępnych dla dzieci
Sposób użycia:
Maksymalna dzienna ilość spożycia według UE to 2-4 jądra moreli. Nie należy przekraczać tej ilości. Gorzkie jądra pestki moreli zawierają kwas cyjanowodorowy, który może prowadzić do zatruć w przypadku przekroczenia dziennego spożycia. Przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
|