Pestki moreli (jądra) pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów, a szczególnie magnezu. Jądra pestek moreli w wyglądzie przypominają migdały . Ich lekko gorzkawy smak świadczy o zawartości witaminy B17 (zwanej amigdaliną), której są najbogatszym źródłem.
Zawierają witaminę B17 (amigdalina, letril), oprócz tego są źródłem takich składników jak: witamina B15 (kwas pangamowy), kwas salicylowy (o działaniu bakteriobójczym).
Jedząc owoce, które zawierają pestki zjadaj również te pestki. Zawarty w nich cyjanowodór w zupełności wystarczy, aby zabijać komórki nowotworowe, pozostawiając zdrowe komórki bez uszkodzenia.Witaminę B 17 znajdziemy również w naisionach lnu, sezamu, chia, w większości orzechów, ziaren zbóż, a także w bobie, ciecierzycy, fasoli, brązowym ryżu, w wielu kaszach, licznych trawach i pędach roślinnych.
Profilaktycznie dorosły człowiek może zjadać 17 jąder pestek moreli dziennie, aby dostarczyć rozsądne ilości witaminy B 17.
Uwzględniając w swojej codziennej diecie jądra pestek moreli, zapobiegamy powstawaniu nowotworów. Przechowywać w suchym, niedostępnym miejscu dla dzieci.
Skład: Gorzkie pestki moreli z upraw ekologicznych.
Masa netto: 250g
Najlepiej spożyć do: 31.05.2016