Pestki Moreli
100% naturalne bez dodatków
Wysokiej jakośći!
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu
Właściwości:
Najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17(amigdalina, amygdalin, letril, laetrile) są jądra pestek moreli. Jadra pestek moreli dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze. Niestety nasza współczesna zachodnia, rafinowana dieta jest bardzo uboga w witaminę B17. Z pomocą przychodzi do nas przyroda. Największe stężenie amigdaliny możemy znaleźć w pestkach moreli, następnie brzoskwiń, nektaryn, śliwek. Dzięki spożywaniu pestek tych owoców możemy w szybki i łatwy sposób dostarczyć organizmowi niezbędnych składników. Szczególnie współczesne pokolenie narażone jest na silne niedobory tej witaminy. Zdrowotne działanie witaminy B17 opisano już ponad 5000 lat temu w egipskich papirusach, proponując użycie wody migdałowej do zwalczania raka skóry. Podobne zapiski o stosowaniu gorzkich migdałów pochodzą z Chin sprzed 4500lat. W nowożytnej medycynie pierwsze informacje na temat działania wit. B 17 pojawiły się dzięki pracom biochemika nazwiskiem dr Ernst T. Krebs. Dzięki obserwacjom dr Krebs'a wiemy o tym, że witamina B 17 skutecznie wspomaga walkę z rakiem. Całość jego obserwacji wskazuje na fakt, że nowotwory pojawiają się często u osób z niedoborem witaminy B 17. Niestety ogromne ilości tej witaminy zostały usunięte z naszej chemizowanej, sterylnej żywności.
Spożywanie określonych ilości jąder pestek moreli wspomaga profilaktykę w przypadku chorób nowotworowych. Witamina B17, amigdalina albo letril – to trzy różne nazwy tej samej naturalnej substancji. Zatem kiedy letril dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek zdrowych i chorych. Z tym, że w zdrowych komórkach zamienia się w glukozę a w rakowej uwalnia cyjanek (kwas pruski) oraz aldehyd benzoesowy. Te dwie substancje niszczą komórkę rakową i tylko ją, a to właśnie chodzi. Natura w doskonały sposób zabezpieczyła nas przed kwasem pruskim zawartym w pestkach owoców.
Dawkowanie:
UWAGA:
Zawartość:
Sposób przechowywania:
Składniki:
|
Opakowanie: 1kg Więcej o produkcie Pestki jąder Moreli 1kg - witamina B17 (amigdalina):
Więcej o producencie:
Pomaga m.in na:
nowotwory, cholesterol, nadciśnienie, odporność
Podstawowe składniki:
pestki moreli
|