|
Prażone pestki dyni bezluskowej z ksylitolem i cynamonem -100g
Pestki dyni to składniki odżywcze zdrowej diety, bogate w wiele cennych witamin i kwasów tłuszczowych. Kwas linolowy zawarty w pestkach dyni stanowi źródło energii dla organizmu, potrzebnej do przebiegu reakcji biologiczno-chemicznych. Witaminy obecne w pestkach dyni, to: witamina E, B1, B2, B6, A, C oraz D. Te małe ziarenka, ze względu na tak duże bogactwo witamin, powinny jak najczęściej pojawiać się w jadłospisie jako urozmaicenie zdrowej diety.
Jeśli pragniesz ustabilizować ciśnienie krwi, wspomóc pracę serca i zwiększyć odporność organizmu koniecznie sięgnij po pestki dyni. Pestki dyni jako składnik zdrowej diety mogą być skutecznym wspomagaczem leczenia nerek, ponieważ zawarte w nich witaminy zmniejszają ilość wydalanego z moczem kwasu szczawiowego. Poza tym pestki dyni zapobiegają tworzeniu się kamieni nerkowych. Oprócz tego ich spożywanie pomaga zwalczać skurcze mięśniowe, bóle dłoni i nadgarstków oraz łagodzi objawy tzw. napięcia przedmiesiączkowego, a więc drażliwość, depresję, bolesność piersi i bóle głowy. Nie tylko pestki dyni, ale w ogóle cała dynia stanowi cenne źródło witaminy C, która podnosi odporność organizmu na infekcje. Kukurbitacyna zawarta w pestkach dyni, substancja wykazująca silne działanie toksyczne wobec drobnoustrojów i robaków, jednocześnie będąc nieszkodliwą dla organizmu ludzkiego, sprawia że pestki były od dawna stosowane w walce z pasożytami układu pokarmowego, jak tasiemce, owsiki i glisty. Skład:pestki dyni bezłuskowej, ksylitol 7%,cynamon 2%, sól himalajska, sok ze świeżych pomarańczy.
Dzięki unikalnym składnikom i starnnie dobranym proporcjom prażone pestki dyni będą miłym zaskoczeniem dla każdego smakosza.
Kraj pochodzenia:Polska
|
|
|