|
|
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11 kom: +48 [zasłonięte] 157 337 [zasłonięte]@bogutynmlyn.pl GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24 21-300 Radzyń Podlaski Zobacz mapę
|
|
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.
Nr rachunku do wpłat: 30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581
Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji. |
|
|
Kurier UPS
przedpłata - 20 pln do 29 kg
za pobraniem - 25 pln do 29 kg
POCZTEX Poczta Polska
przedpłata - 18 pln do 35 kg
za pobraniem - 22 pln do 35 kg
|
|
|
|
-Pestki dyni ciemnozielone 1 kg BIO
|
|
Ekologiczne pestki dyni to doskonała przekąska dla każdego. Delikatnie podprażane, niesolone. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup, posypywać desery.
Przepis na zupę-krem z dyni:
Składniki:
pokrojona w kostkę świeża dynia, pęczek włoszczyzny, pieprz czarny, pieprz ziołowy ziarnisty, sól, pestki dyni, śmietana 18%, łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej, sproszkowana gałka muszkatołowa.
Sposób przygotowania:
Włoszczyznę dokładnie myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy wrzącą wodą (1,5l). Następnie wrzucamy pokrojoną dynię (3 szklanki). Całość gotujemy ok. 30 min. Zagęszczamy śmietaną (wcześniej wymieszaną z mąką). Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie miksujemy zupę. Na koniec dodajemy pieprz ziołowy oraz gałkę muszkatołową. Na talerzu zupę posypujemy pestkami dyni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 590 kcal (2469 kJ) Białko-25,0 g Węglowodany-14,0 g Tłuszcz-50,0 g
|
|