Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PESTKI DYNI ŁUSKANE 500G TANIO!

22-06-2012, 6:20
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł     
Użytkownik kasia1094
numer aukcji: 2417275524
Miejscowość Świdnik
Zostało sztuk: 40    Wyświetleń: 6   
Koniec: 26-06-2012, 20:58
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji są

PESTKI DYNI ŁUSKANE

Opakowanie: woreczek strunowy

Waga: 500G


Dlaczego warto jeść pestki dyni? Jakie właściwości ma dynia?

Wartości odżywcze dyni:
- zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych takich jak: potas, wapń, magnez, żelazo, prowitamina A, witamina E, witamina C i witaminy z grupy B (B1 B2 B3, B9)

- bogata jest w błonnik, wapń, żelazo, fosfor i magnez
- jest dobrym źródłem błonnika i pektyn
- korzystnie wpływa na układ krwionośny, wzrok, układ pokarmowy

- zawierają dobroczynny olej z fitosterolami i nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. To dlatego są zalecane osobom z miażdżycą i zbyt wysokim złym cholesterolem

- pestki dyni są zalecane dla osób mających problemy z trądzikiem i wypadaniem włosów

- ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych są polecane dla osób cierpiących na stany zapalne skór, alergie, egzemy

- mają działanie przeciwpasożytnicze

Zastosowanie pestek dyni w kuchni:
- Jako przekąska
- Jako dodatek do pieczywa i ciast
- Jako dodatek do sałatek warzywnych
- Jako posypka do mięsa

- Jako składnik zup
- Jako dodatek do naleśników
- Jako składnik ciast
- Jako składnik potraw z ryżu i makaronu
- Jako dodatek do ryb i mięs
- Jako nadzienie do pierogów
- Jako zamiennik ziemniaków
- Jako składnik marmolad i dżemów 

P O L E C A M ! ! !

 Koszty wysyłki:

Ilość/sztuki

paczka ekonomiczna

paczka priorytetowa

1

8,5zł

10zł

2-3

10,50zł

13zł

4-9

10-19

14zł

19zł

15,5zł

21,50zł

Przy zakupie większej ilości proszę o kontakt @ w celu ustalenia kosztów przesyłki.