PEKTYNA AMIDOWANA 100%
CYTRUSOWO- JABŁKOWA
150 g
POLSKA PEKTYNA AMIDOWANA 100% (CYTRUSOWO-JABŁKOWA) DO DŻEMÓW I GALARETEK 150G
Pektyna amidowana wykorzystywana jest jako zagęstnik lub substancja żelująca. W produkcji żywności dodawana jest jako składnik dżemów, marmolad, galaretek przetworów owocowych, kompotów, soków, produktów zawierających czekoladę oraz kakao, ketchupów.
Pektyna ze względu na to, że jest składnikiem owoców polecana jest do zagęszczania domowych dżemów, konfitur i galaretek.
Pektyna jest bezpieczna dla zdrowia.
W razie potrzeby, aby bardziej zagęścić domowe przetwory można zwiększyć ilość użytej pektyny.
Pektyny dodawane są do soków z ananasem i possiflorą, wyrobów czekoladowych i kakaowych, dżemów, galaretek, marmolad, kremów do smarowania, produktów niskokalorycznych. Stosowane są także w produktach niskokalorycznych, przeznaczonych dla osób odchudzających się, gdyż przyczyniają się do zmniejszenia łaknienia. Pektyny mogą być również dodawane do produktów przeznaczonych dla niemowląt i małych dzieci oraz zbożowej żywności bezglutenowej.
Skład: Pektyna amidowana (cytrusowo-jabłkowa) 100%
Masa netto: 150g
|