|
PEKTOPOL, ułatwia uzyskanie soku z owoców. Wino
Opis produktu:
Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców.
Opakowanie jednostkowe zawiera 10 ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2 ml na 10 kg owoców.
Użytkowanie:
NIEZBĘDNY DO STOSOWANIA PRZY WYCISKANIU SOKU Z OWOCÓW Z UŻYCIEM PRASY DO WINA.Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Środek należy rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (do 40°C), następnie dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 9-12 godz.
Pektopol najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu ok 4 °C, nie narażając na działanie promieni słonecznych.
UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje.
Charakterystyka produktu:
Jest to preparat o płynnej konsystencji posiadający atest jakościowy oraz pozytywne orzeczenie laboratorium Preparatów Enzymatycznych.
|
|
|