Witamy serdecznie na naszej aukcji.
Mamy nadzieję, że nasze wieloletnie doświadczenie będzie bardzo przydatne dla Państwa.
Gorąco zachęcamy do zapoznania się z naszą oferta..
Pektolaza
Enzym rozkładający ścianę komórkową i pektynę w owocach.
Powszechnie stosowany w przetwórstwie owocowym, uwalnia sok z owoców, a także wzbogaca smak i aromat nastawów owocowych. Zwiększa wydajność o 10-20%.
Zmniejsza ilość osadu (zawiesiny) i poprawia klarowność nastawu.
Do fermentacji miazgi owocowej:
· Pektolazę rozpuszczamy w ciepłej wodzie o temp. ok. 50°C najlepiej w większej ilości wody np.: 1g na 250ml.
· Do połowy ilości mieszaniny owoców, cukru i wody dodajemy enzym pektolazę i odstawiamy na 2 godziny, potem dodajemy drugą połowę mieszaniny owoców, cukru i wody.
Zalecane dawkowanie :
· 40g-1000 litrów
Zawartość saszetki wystarcza na 25-30l mieszaniny
Waga ok. 2g
Oryginalny szwedzki produkt.
Na innej aukcji posiadamy odpowiednie drożdże do fermentacji owoców POT DISTILLERS
W aukcjach łączonych koszty przesyłek na stronie "o mnie".
OPCJA KILKA AUKCJI W JEDNEJ PACZCE.