Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Peklosmaczek K 80 g, peklosól

20-01-2014, 19:44
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 3892019877
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 11   
Koniec: 20-01-2014 08:03:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

 

WYSYŁKA

do 2 kg

10,50 zl - Standard

15,00 zl - Priorytet

Siódemka

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

 

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Peklosmaczek K a 80 g

Sól peklująca - mieszanina soli kuchennej i azotynu sodu (nitrytu) 


Dawkowanie: 10 - 20 gram na 1 kg mięsa (farszu)  lub innej potrawy

dla Waszej wygody ...

Opakowanie  a 80 gram wystarcza na zapeklowanie 5 kg mięsa
z którego można wykonać kiełbasy, "prasowanki" (wyroby z tzw. "szynkowara") lub inne wyroby mięsne


Mieszanka soli peklującej (sól kuchenna+nitryt)
z niewielką ilością dodatków smakowych do peklowania mięs na sucho.

Mięso zasypane solą peklującą można używać do zrobienia:
kiełbas, "prasowanek" (wyroby z "szynkowara"), salcesonów, golonek, rolad
a także wędzonek peklowanych na sucho (natartych solą peklującą) i innych wyrobów mięsnych.


 Peklowanie trwa ok. 20 godzin w temp. 5 - 10 st.C i jest ono uzależnione od:

- temperatury otoczenia (im wyższa temperatura - peklowanie krótsze)
- rozdrobnienia mięsa (im mniejsze rozdrobnienie - peklowanie krótsze).

Mięso dobrze zapeklowane będzie miało trwałą barwę
czerwoną - także po ugotowaniu lub pieczeniu. 

Szczegółowe receptury - zobacz "pliki do pobrania "


Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się:
skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... )
Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"


  Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !


kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"
zawierający przykładowe receptury, w których użyto tej mieszanki 
a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki


Pliki do pobrania:
- przykładowe receptury kiełbas
- przykładowe receptury wędlin 


Peklosmaczek K a 80 gPeklosmaczek K a 80 gPeklosmaczek K a 80 gPeklosmaczek K a 80 g

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro