Peklosól
Waga: 2 kg Cena: 3,7 zł
Jeśli chcą mieć Państwo dostęp do produktów wysokiej jakości, aromatycznych, pochodzących z pewnych źródeł – zapraszamy do współpracy!
{imageCover_large}
Skład wyrobu: Chlorek sodu (NaCl), azotyn sodu (zawartość azotynu sodu NaNO2 0,5-0,6%), substancje antyzbrylające (E536).
Przeznaczenie: Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho.
Dozowanie:
szynka - 1,1 kg / 10 litrów wody
kiełbasa - 15-18 g / 1 kg masy mięsa
Okres i warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętych opakowaniach, chronić przed uszkodzeniami opakowań, zabrudzeniem, zamoczeniem i pochłanianiem obcych zapachów.
Przyprawy dostarczane są nam przez zaufanych i zweryfikowanych dostawców. Na każdą z przypraw posiadamy odpowiednie atesty gwarantujące , że mają Państwo do czynienia z produktem o wysokiej jakości, przechowywanym i transportowanym w odpowiednich warunkach. Zapewnia to zachowanie świeżości , 100 % aromatu oraz wszystkich właściwości. Przyprawy, które do nas trafiają są rozważane w specjalnie przygotowanych do tego pomieszczeniach, wg określonych standardów ( System Zarządzania Jakością ISO i HACCP ). Rozważanie odbywa się „na bieżąco”, zgodnie z zapotrzebowaniem na daną przyprawę (ocenianym wg wskaźników sprzedaży ). Dzięki temu nie zalegają one na półkach, są świeże i aromatyczne.
|