Pecorino
Jest to jeden z najstarszych włoskich serów. Jest on produkowany tradycyjnie z mleka owczego (pecora po włosku znaczy owca). Młody jadany jest w plasterkach, dojrzały jest często ścierany i używany do posypywania potraw. Często zastępuje parmezan. Występuję w wielu odmianach.
Pecorino Nero
Pecorino Nero to włoski ser, z pasteryzowanego mleka owczego. Pecorino Nero to ser półtwardy, w kolorze kości słoniowej, pokryty cienką warstwą czarnego wosku. Ser ten dojrzewa ok. 3 miesiace. Smak lekko słony, aromatyczny. Pecorino Nero podaje się bez skórki, ponieważ jest to zwykły kolorant, który zabezpiecza ser przed wysychaniem. Idealny na deskę serów i wędlin.
Skład : mleko owcze, sól, podpuszczka, wybrane enzymy mleka.
Waga : 226 g, cena za kilogram 69,90 zł
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
W okresie letnim pakujemy produkt w torbę termiczną z wkładem chłodzącym (za dopłatą 6,50zł). Przy zakupie w naszych delikatesach za kwotę powyżej 200zł przesyłka i torba z wkładem gratis!
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italli.